Berlusconi: Despărțirea Crimeii de Ucraina a fost democratică. Putin este liderul politic numărul unu al lumii

Berlusconi: Despărțirea Crimeii de Ucraina a fost democratică. Putin este liderul politic numărul unu al lumii
Foto: paginaderusia.ro

Fostul premier italian Silvio Berlusconi a declarat că oamenii din Crimeea au făcut o alegere democratică atunci când s-au despărțit de Ucraina. Cât despre președintele rus, Berlusconi consideră că Putin este cel mai important lider al lumii, informează Reuters.

Fostul premier italian a devenit primul politician occidental de anvergură care a vizitat Crimeea, peninsulă ucraineană de la Marea Neagră anexată de Rusia în 2014. Silvio Berlusconi a catalogat drept „democratic” şi „valid” referendumul care a avut loc în Crimeea în 2014, înainte de anexare. Pe de altă parte, el a criticat sancțiunile impuse de Occident Rusiei din cauza rolului ei în criza ucraineană și a afirmat că acestea afectează și afacerile italiene.

„Optzeci şi şapte la sută dintre cetăţenii Crimeei au votat, 93% au votat să se despartă de Ucraina, au votat să fie o republică autonomă, au votat să devină parte a Federaţiei ruse”, a declarat Berlusconi într-un discurs pe care l-a susţinut în nordul Italiei.

„Trebuie să vedeţi dragostea, recunoştinţa şi prietenia cu care este primit Putin” în Crimeea, a spus Berlusconi, catalogându-l pe preşedintele liderul politic „numărul unu”.

„Femeile i se aruncă în braţe, spunându-i «mulţumesc, Vladimir, mulţumesc, Vladimir»”, a adăugat el.

În urma vizitei efectuate în Crimeea, serviciul ucrainean de securitate i-a interzis lui Berlusconi accesul în această ţară în următorii trei ani.

Silvio Berlusconi a fost premierul Italiei de patru ori și este un apropiat al lui Vladimir Putin.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)