Biden vrea un nou mandat. În noiembrie va împlini 80 de ani

Biden vrea un nou mandat. În noiembrie va împlini 80 de ani
Foto: Hepta/Abaca Press / Al Drago.

Președintele SUA, Joe Biden, care în noiembrie va împlini 80 ani și-a anunțat din nou candidatura și i-a iritat pe unii dintre democrați.

De curând, Joe Biden a promis o mai bună reglementare a armelor

Președintele democrat Joe Biden intenționează să candideze pentru un al doilea mandat peste doi ani, a afirmat purtătoarea de cuvânt al Casei Albe, Karine Jean-Pierre. Declarația a fost făcută după apartiția unor zvonuri legate de o eventuală candidatură și după ce mai mulți aleși și lideri din cadrul Partidului Democrat și-au exprimat în ultimele zile rezerva față de o nouă candidatură a șefului statului, care împlinește 80 de ani în noiembrie.

Exercitarea „președinției este o muncă foarte obositoare, iar realitatea dură este că președintele va fi mai aproape de vârsta de 90 de ani decât de vârsta de 80 de ani la sfârșitul unui al doilea mandat”, declara pentru The New York Times în urmă cu câteva zile David Axelrod, unul dintre strategii campaniei electorale a lui Barack Obama în 2008 și 2012.

Ocasio-Cortez este tânăra speranță a democraților

De asemenea, în urmă cu doar câteva zile, nici Alexandria Ocasio-Cortez nu și-a exprimat direct susținerea față de o nouă candidatură a lui Biden. Ea a declarat pentru postul CNN: „Cred că a făcut o treabă foarte bună până acum (…). Iar dacă va candida din nou, vom vedea”.

Sondajele de opinie arată că popularitatea lui Joe Biden a scăzut dramatic încă de anul trecut, iar alegerile parțiale de la jumătatea mandatului său, prevăzute în această toamnă, s-ar putea dovedi complicate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
10:29 - Prima Doamnă a Ucrainei împlinește 45 de ani. Ce mesaj i-a lăsat Volodimir Zelenski: „Mă faci mai puternic”
10:27 - Simona Pătruleasa, despre cea mai mare provocare din viața ei: „Medicii îmi spuneau că este imposibil”. Ce sacrificii a făcut vedeta în urmă cu 12 ani pentru a deveni mamă
10:19 - Cutremur de 7,8 grade în Turcia, resimțit şi în Siria, Liban şi Cipru: Sute de morți, mii de răniți. Seismul a fost urmat de 42 de replici / Turcia cere ajutor internațional. România trimite salvatori (VIDEO)
10:14 - Urmărire ca în filme: Un traficant ucrainean a încercat să scape cu un Audi Q7 plin cu țigări. După cinci focuri de armă în pneuri, a tras pe dreapta și s-a predat vameșilor români (FOTO)
10:10 - Austria începe limitarea vitezei pe autostrada la 100 de km/h pentru a favoriza mașinile electrice
10:00 - Anthony Delon a ajuns la Oradea: „E puţin frig aici”. Fiul celebrului actor va juca alături de Mickey Rourke (VIDEO)
09:59 - Un bărbat beat și drogat s-a certat cu iubita, a băgat-o în portbagaj și a dat foc mașinii, în București. Femeia a fost salvată
09:57 - Andreea Ibacka, mărturisiri surprinzătoare despre soțul ei, Cabral, după ce acesta a luat o pauză de la televiziune: „Este greu de pensionat”
09:47 - O nouă confruntare pe tema pensiilor pentru Macron, grevele și manifestațiile continuă
09:33 - Grecia acuză Turcia după ce o altă ambarcațiune cu migranți s-a scufunat în apropiere de o insulă: Patru morți și 39 de persoane salvate