Bilanţul cutremurului din Noua Zeelandă a ajuns la 98 de morţi şi 226 de dispăruţi

Bilanţul cutremurului din Noua Zeelandă a ajuns la 98 de morţi şi 226 de dispăruţi
Cel puţin 98 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 226 sunt date dispărute în continuare după cutremurul produs marţi în Noua Zeelandă, dar acest bilanţ este aşteptat să crească,  relatează AFP....

Cel puţin 98 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 226 sunt date dispărute în continuare după cutremurul produs marţi în Noua Zeelandă, dar acest bilanţ este aşteptat să crească,  relatează AFP. Anterior, premierul John Key a anunţat că seismul a ucis 92 de persoane, iar 300 erau date dispărute.

„Ultimele cifre de care dispun arată că la morgă se află 92 de trupuri neînsufleţite, însă încă mai descoperim victime printre dărâmături, în diferite locuri din oraş”, a declarat premierul.

O listă cu numele victimelor şi persoanelor dispărute va fi dată publicităţii în curând, au anunţat autorităţile.

Printre victime s-ar putea număra şi o femeie din România. Lia Tamara Harca, profesoară de engleză din Craiova, dată dispărută în cutremurul produs de marţi în oraşul neozeelandez Christchurch, lucra într-una din clădirile care s-au prăbuşit în timpul seismului. Printre ruinele clădirii nu s-au găsit supravieţuitori.

Cutremurul devastator cu magnitudinea de 6,3 pe scara Richter s-a produs marţi şi a fost localizat la 5 kilometri de oraşul Christchurch, la o adâncime de numai 4 kilometri.