Biserica creștină a Suediei, condusă de episcopi femei, a început să rămână fără credincioși

Biserica creștină a Suediei, condusă de episcopi femei, a început să rămână fără credincioși
Foto: cyberspaceandtime.com

Membrii Bisericii Suedeze Luterane au început să se diminueze ca număr, autoritățile bisericești fiind forțate să închidă din biserici, să reducă clerul și să vândă din proprietăți și bunuri, conform emisiunii Ekot a Radio Suedia.

În 2015, 67.000 de oameni au părăsit Biserica, acest lucru cunoscându-se mai ales la buget. Aproximativ 125 de milioane de coroane suedeze, circa 15 milioane de dolari, s-au perdut din cauza abandonului credincioșilor.

În ultimii 15 ani, Biserica Suediei a pierdut un milion de credincioși.

Reprezentanții Bisericii sunt de părere că motivul pentru care oamenii părăsesc biserica este faptul că nu mai sunt credincioși sau din motive financiare, și nicidecum din cauza că ar fi tratați într-un fel urât, potrivit napocanews.

Se pare că un motiv pentru care oamenii părăsesc corabia este faptul că nu sunt mulțumiți de modul în care biserica se raportează la problema imigranților.

Biserica din Suedia este condusă de Antje Jackelén care a devenit primul Arhiepiscop de sex feminin al Bisericii Suediei.

În urmă cu doi ani, a avut loc un conflict ca urmare a unei declarații a primului episcop care a recunoscut că este lesbiană Eva Brunne din Dieceza de Stockholm.

Brunne a creat o controversă după ce a solicitat unei biserici din Stockholm să elimine toate crucile și să construiască o cameră de rugăciune islamică pentru a-i găzdui pe musulmani.

Tags:
Ultima oră
21:57 - Numirea noului selecționer, pe ultima sută de metri. Două nume se mai află în cursă. FRF ar putea face anunțul cel mare miercuri
21:46 - Administraţia Prezidenţială: Klaus Iohannis își menține poziția privind combaterea plagiatului și consideră corectă decizia lui Nicolae Ciucă de a cere analizarea tezei sale de doctorat de către Comisia de Etică a UNAp
21:19 - Virgil Popescu: Europa e dependentă mult de gazul rusesc. La fel și noi în perioada de iarnă. Dacă se întâmplă ceva în Ucraina, va fi afectată întreaga Europă. Avem diferite scenarii în calcul și știm ce avem de făcut (VIDEO)
21:14 - Vladimir Putin a trecut la nivelul următor. Rusia, China și Iran vor desfășura manevre navale comune
20:44 - Criza facturilor | Virgil Popescu: Vom pune în lege obligativitatea furnizorilor de a nu debranșa, de a reface facturile întocmite eronat și de a nu percepe penalități / Nimeni nu rămâne cu banii dați și nerecuperați (VIDEO)
20:30 - De ce au explodat prețurile facturilor la energie. V. Popescu, ministrul Energiei: „Eu cred că nu a fost incompetență” (VIDEO)
20:22 - Kim Jong-un face angajări. Condiții extrem de stricte pentru bodyguarzi
20:12 - Ministrul Energiei a anunțat noile măsuri în criza facturilor la electricitate și gaze naturale. Explicațiile lui Virgil Popescu (VIDEO)
19:41 - Andreea Bălan vrea să-și cumpere apartament în Dubai. Cum arată locuința pe care a pus ochii. „Investiția ar fi ceva, dar se poate plăti în rate, în 2 ani” (VIDEO, GALERIE FOTO)
19:23 - Cătălin Zmărăndescu (Survivor), criticat și de fiul său: „Eu v-am spus despre caracterul său. Și-a dat cu tesla-n cap” (VIDEO)