Brazilia a intentat un proces Samsung privind condițiile de muncă de la o fabrică: Cere daune de 100 milioane dolari

Brazilia a intentat un proces Samsung privind condițiile de muncă de la o fabrică: Cere daune de 100 milioane dolari
Brazilia a intentat un proces companiei Samsung, denunțând condițiile dificile de muncă de la o fabrică operată de grupul sud-coreean în regiunea Amazonului. Potrivit Ministerului Muncii citat de The Guardian,...

Brazilia a intentat un proces companiei Samsung, denunțând condițiile dificile de muncă de la o fabrică operată de grupul sud-coreean în regiunea Amazonului. Potrivit Ministerului Muncii citat de The Guardian, sunt cerute daune de peste 100 milioane dolari.

Autoritățile au descoperit că angajații fabricii lucrau până la 15 ore pe zi și în anumite situații lucrau și aproape o lună, fără să aibă o zi liberă.

Mai mult, oamenii lucrau 10 ore din 15 în picioare.

Aceste verificări au vizat fabrica Manaus, care aprovizionează America Latină și are 6.000 de angajați.

Samsung „îşi supune angajaţii riscului de îmbolnăvire din cauza activităţii repetitive şi a ritmului intens de lucru la liniile de asamblare”, a precizat Ministerul Muncii.

Acum, Guvernul brazilian vr3ea să obțină ”daune morale colective” în valoare de 108 milioane dolari în procesul intentat Samsung.

În același timp, 1.200 de angajați ai fabricii au depus plângeri.

Miercuri, Samsung a anunțat că va coopera cu autoritățile.

Potrivit Bloomberg, grupul sud-coreean a pierdut un proces similar în 2011 în Brazilia, fiind nevoit să plătească aproximativ 200.000 dolari.

Samsung a mai fost acuzat în trecut și de China că ar fi angajat copii și s-a confruntat cu o serie de procese și în Coreea de Sud pentru daune legate de condițiile de muncă din fabrici.

Tags: