Înjunghieri lângă fosta redacție Charlie Hebdo, în urma amenințărilor Al Qaida. Doi dintre răniți sunt jurnaliști (FOTO+VIDEO)

Înjunghieri lângă fosta redacție Charlie Hebdo, în urma amenințărilor Al Qaida. Doi dintre răniți sunt jurnaliști (FOTO+VIDEO)

Atacuri sângeroase la Paris, în apropierea fostei redacții revistei satirice Charlie Hebdo! Mai multe persoane au fost înjughiate în plină zi.

Cetățenii se aflăîntr-o stare de sănătate deosebit de gravă și au fost transportațide urgență la spital. Suspecțiiau fugit de la fața locului, informează Le Figaro.

Atacul a avut loc în jurul orei 12:00 șia avutloc la 5 ani de la atacul inițial de la Charlie Hebdo. 12 oameni au fost uciși în anul 2015. În prezent redacția funcționează la o adresă secretă.

Update 17:18: Autoritățile au confirmat faptul că au capturat unul dintre autorii faptelor sângeroase. Individul este un tânăr în vârstă de 18 ani.

Update 15:38: AFP a încărcat imagini cu mobilizarea autorităților de la Paris.

Update 15:00: O celulă de criză a fost deschisă la nivelul Ministerului de Interne, informează Le Figaro. Printre persoanele aflate în stare foarte gravă se numără un bărbat și o femeie, de la agenția de știri First Lines.

Update14:18: Două dintre persoanele rănite sunt jurnaliști.

Update 14:00: Suspecții ar fi folosit macete, potrivit polițiștilor. Unul dintre ei, cu urme de sânge, a fost arestat pe treptele Operei Bastille.3 dintre victime se află într-o stare foarte gravă.

Update13:52: 4 persoane ar fi fost înjunghiate la Paris. În prezent, există doi suspecți. Zona a fost închisă pentru cercetări, școlile și grădinițele au fost închise.

Diferențe culturale majore. Caricaturile cu profetul Mahomed, considerate jignitoare de musulmani

Atacul de la Charlie Hebdo vine după ce musulmaniiau lansat mai multe avertismente pentru francezi, după republicarea caricaturilor cu profetul Mohamed.

Inclusiv Iranul a avut o poziție fermă, oficială pe marginea acestui subiect. Vineri, 4 septembrie, a condamnat republicarea caricaturilor cu profetul Mohamed în Charlie Hebdo. În opinia musulmanilor, gestul francezilor este o mare insultă.

„Este o insultă pentru valorile islamice și pentru credința a peste un miliard de musulmani din întreaga lume”, este poziția oficială a Iranului, potrivit AFP.

Emmanuel Macron a încurajat inițiativa celor de la Charlie Hebdo, printr-un discurs care a agitat și mai tare spiritele.

„Dreptul de a parodia și de a caricaturiza, chiar și religia, reprezintă o parte esențială din a fi francez”, a declarat președintele Franței, potrivit Reuters.