Călin Popescu Tăriceanu, după eșecul usturător de la alegerile locale 2020: „Un motiv de dezamăgire profundă”

Călin Popescu Tăriceanu, după eșecul usturător de la alegerile locale 2020: „Un motiv de dezamăgire profundă
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Călin Popescu Tăriceanu, candidat la Primăria Capitalei, s-a declarat profund dezamăgit de rezultatele scrutinului din 27 septembrie 2020. Nici fostul premier și nici candidații de sector de la ALDE nu au reușit să se apropie de un succes.

„Aceste rezultate diferă destul de mult, dar în același timp, subliniez, ele reprezintă o necunoscută pentru noi, pentru că nu au apărut cifre oficiale. Este o posibilitate ca LADE să nu atingă pragul electoral la București și în celelalte sectoare, dar sigur că trebuie să așteptăm rezultatele exit poll-urilor de la ora 23.00, care probabil vor fi mai cuprinzătoare.

Alegerile locale 2020. Călin Popescu Tăriceanu, președinte ALDE: „Este o decepție”

Aceste rezultate reprezintă pentru mine un motiv de dezamăgire profundă, este o decepție pe care cred că o împărtășesc cu colegii mei, candidați de la cele 6 sectoare. Acest rezultat nu face să arate decât polarizarea care s-a produs și rezultatul votului politic.

Din păcate, bucureștenii nu au ales între candidați, idei, proiecte, ci au ales între partide, cu toate că nu partidele vor conduce primăriile și consiliile”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu în cadrul unei conferințe de presă.

În jur de 1% ar fi reușit să obțină Tăriceanu, potrivit sondajelor.