Canada: O adolescentă s-a sinucis după ce a fost violată în grup și apoi hărțuită de colegi

Canada: O adolescentă s-a sinucis după ce a fost violată în grup și apoi hărțuită de colegi
Rehtaeh Parsons, o adolescentă din Nova Scoția, Canada, s-a sinucis după ce, timp de un an, colegii și-au bătut joc de ea deoarece a fost victima unui viol în grup. Potrivit Huffington Post, actul tinerei a...

Rehtaeh Parsons, o adolescentă din Nova Scoția, Canada, s-a sinucis după ce, timp de un an, colegii și-au bătut joc de ea deoarece a fost victima unui viol în grup. Potrivit Huffington Post, actul tinerei a provocat un val de furie în rândul opiniei publice. Cazul vine la câteva luni după ce o altă tânără din Canada şi-a pus capăt zilelor din cauza hărţuirilor venite din partea cunoştinţelor.

În 2011, Rehtaeh Parsons a fost victima unui viol în grup, iar unul dintre băieți i-a făcut și o poză în timp ce altul o abuza, răspândind mai apoi fotografia prin școală. Din această cauză, fata a fost batjocorită de colegi, devenind astfel tot mai depresivă și mai retrasă.

Voia să fie ascultată și crezută. Nimeni nu a făcut-o”, a spus Leah Parsons, mama adolescentei.

În momentul în care pe telefoanele mobile și pe calculatoarele colegilor au început să circule imagini înregistrate în timpul violului, Rehtaeh le-a spus părinților că vrea să se sinucidă.

Nu a fost niciodată lăsată în pace. A fost nevoită să părăsească comunitatea. Prietenii ei s-au întors împotriva ei. Oamenii au hărțuit-o. Băieți pe care nu îi cunoștea au început să îi trimită mesaje îi care îi cereau să întrețină relații cu ei. Niciodată nu au încetat”, a mai spus Leah.

Rehtaeh Parsons a încercat să se spânzure, iar în ultimele zile era ţinută în viaţă artificial. Familia a decis, în final, să o decupleze de la aparate.

Între timp, agresorii tinerei nu au fost reţinuţi. La un moment dat, grupul de hackeri Anonymous a anunţat că a reușit să îi identifice pe băieții care au violat-o pe Rehtaeh și vor face public numele acestora, însă ulterior au hotărât să nu mai facă acest lucru. Decizia a fost luată după ce familia tinerei a spus că nu vor ca acei băieți să fie urmăriți și batjocoriți, cum a fost Rehtaeh.

Trebuie să răspundă în fața justiției, nu să fie maltratați”, a spus familia Parsons.

Darrel Dexter, premierul regiunii Nova Scoția susține că ”dreptatea trebuie făcută în sistemul juridic. Familia fetei mi-a spus să îi rog pe cetățeni să nu se răzbune pe tineri”.

Un caz asemănător a mai avut loc în Canada anul trecut. Amanda Todd de numai 15 ani s-a sinucis după ce un bărbat a publicat pe internet fotografii topless cu adolescenta. Amanda a hotărât să își ia viața în urma hărțuirilor pe care a trebuit să le îndure din partea colegilor și prietenilor. (Detalii AICI)