Canada: Un tren marfar a deraiat. O parte dintre vagoane şi două locomotive au ajuns într-un râu

Canada: Un tren marfar a deraiat. O parte dintre vagoane şi două locomotive au ajuns într-un râu
Foto: cbc.ca

Un tren de marfă a deraiat, joi, în apropiere de oraşul Sept-Iles, din Quebec, o parte dintre vagoane şi două locomotive ajungând într-un râu din apropiere, informează AFP.

În urma accidentului, o conductorul, singura persoană care se afla în tren, a fost dat dispărut și deocamdataă nu există informaţii cu privire la soarta lui.

În accident a fost implicat un convoi format din 240 de vagoane care era tractat de două locomotive. Prima locomotivă, în care se afla conductorul dat dispărut, s-a scufundat în întregime în apele râului, iar cea de-a doua doar parţial, potrivit autorităților. Fiecare locomotivă ar fi conţinut până la 15.000 de litri de combustibil, iar o cantitate de combustibili s-a scurs în Râul Moisie.

Accidentul a avut loc într-o regiune izolată, greu accesibilă, iar potrivit primelor informaţii ale anchetei, calea ferată s-a prăbuşit din cauza unei alunecări de teren.

Trenul asigura legătura între golful Saint Lawrence şi minele de fier din nordul Quebecului.

Ultima oră
19:10 - Alexandru Rafila îndeamnă la vaccinare: O să avem un val 4 în septembrie-octombrie. Dacă se îmbolnăvesc persoane vulnerabile, situația va pune la încercare sistemul de sănătate (VIDEO)
18:43 - Alexandru Rafila: Dacă nu se schimbă nimic în campania de vaccinare, nu există mari speranțe. Ajutăm cu toții, dar mi se pare puțin deplasat să spui ca prim-ministru că nu știi ce să faci (VIDEO)
18:17 - Peste 5 milioane de persoane vaccinate cu cel puțin o doză în România. CNCAV: Vaccinarea, cea mai la îndemână soluție împotriva COVID-19
17:32 - Belinda Bencic din Elveția a câștigat medalia de aur la tenis feminin, la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020
17:03 - Ludovic Orban, despre alegerile din PNL: Cine are covingerea că poate câștiga nu clamează victoria de dimineață până seara. Victoria se va obține pe 25 septembrie
16:45 - Florin Cîțu, către liberalii tulceni: Ați scos din Parlamentul României un om care făcea mult rău, un senator din Tulcea. Ați salvat România de un spion rus
16:23 - Salvamont România aniversează 52 de ani de activitate cu o nouă versiune a aplicației sale de mobil. Sabin Cornoiu: Este mai intuitivă și mai ușor de folosit
15:50 - Focar în SUA: 75% dintre persoanele cu COVID, vaccinate. Dr. Beatrice Mahler: „Aș susține varianta unei variante noi de vaccin” (VIDEO)
15:10 - 40 de români au rămas pe aeroportul din Barcelona. Țeapa care i-a lăsat „cu ochii în soare”
14:45 - Fast & Furious pe o autostradă din România: Un TIR, surprins în depășiri periculoase, cu 150 km/h (VIDEO)