Candidatul opoziției din Ungaria la funcția de premier a solicitat anularea buletinelor de vot din Transilvania. Mai multe buletine au fost găsite la groapa de gunoi

Candidatul opoziției din Ungaria la funcția de premier a solicitat anularea buletinelor de vot din Transilvania. Mai multe buletine au fost găsite la groapa de gunoi. Sursa Foto: captură YouTube / Punctul.ro

Joi, Péter Márki-Zay, ​candidatul opoziției din Ungaria la funcția de premier, a solicitat anularea buletinelor de vot din Transilvania, învinovățind o fraudă electorală a FIDESZ.

Reacția sa vine după ce mai multe plicuri cu buletine de vot au fost găsite la o groapă de gunoi de lângă Târgu Mureș.

FIDESZ dă vina pe opoziție

​„I-am prins acum”, a scris Péter Márki-Zay pe Facebook, susținând că dovezile arată în mod clar că opoziția este din ce în ce mai puternică în Transilvania, acuzând FIDESZ că vrea să arunce la gunoi voința electoratului, potrivit hvg.hu.

De asemenea, miercuri au fost descoperite mai multe buletine de vot pentru alegerile din Ungaria, în zona Livezeni de lângă Târgu Mureș. Acestea erau aruncate pe un teren unde erau depozitate deșeuri și resturi de construcții, iar o parte dintre ele erau parțial arse.

Voturile ar fi fost în favoarea opoziției, cetățenii maghiari care s-au înscris până la data de 9 martie 2022, pot vota prin corespondență la alegerile din Ungaria ce se vor desfășura în data de 3 aprilie. Poliţiştii din judeţul Mureş au deschis o anchetă în acest caz.

Saci cu buletine de vot pentru alegerile din Ungaria, gasiți la Livezeni

Mai mulți saci cu buletine de vot pentru alegerile generale din Ungaria au fost descoperite în zona Livezeni, România. Oamenii legii au fost alertați de un jurnalist mureșean, care la rândul său fusese sesizat de un localnic.

Alegerile generale de duminică au un deznodământ incert, în condițiile în care Viktor Orban, prim-ministru al Ungariei din 2010, se confruntă cu cea mai mare provocare de până acum, potrivit Euronews. În decembrie 2020, cele mai mari șase partide de opoziție, precum și câteva formațiuni și mișcări mai mici, au convenit să intre în cursa electorală sub forma alianței Uniți pentru Ungaria.

Candidatul alianței pentru funcția de prim-ministru este Peter Marki-Zay, primarul din Hodmezovasarhely.

Cele mai recente sondaje de opinie, efectuate în a doua parte a lunii martie, oferă rezultate variate. Republikon, un think tank, dă un avans de trei puncte procentuale pentru partidul de guvernământ Fidesz, în timp ce în cercetarea realizată de Tarsadalomkutato, un alt institut de sondare a opiniei publice, avansul este chiar de 11 puncte. Mulți analiști se așteaptă la o nouă victorie din partea Fidesz și a partenerului său mai mic, KDNP, însă nici ei nu sunt siguri de deznodământ.

Urmăriți B1TV.ro și pe