Care este starea de sănătatea a lui Silvio Berlusconi, testat pozitiv pentru COVID-19. Medicul fostului premier: „Situația este sub control”

Care este starea de sănătatea a lui Silvio Berlusconi, testat pozitiv pentru COVID-19. Medicul fostului premier: „Situația este sub control”
foto: Facebook

Fostul premier al Italiei, Silvio Berlusconi a fost testat pozitiv pentru COVID-19 în urmă cu o săptămână. În cursul zilei de vineri, 4 septembrie, starea lui de sănătatea s-a agravat și a fost internat în spital. În prezent, medicul fostului premieri a dezăluit că pacientul reacționează bine la tratament. Totuși acest a ținut să reamintească și faptul că Berlusconi, în vârstă de 83 de ani, se află în categoria persoanelor mai fragile.

Vestea că fostul premier a fost testat pozitiv pentru infecția cu noul coronavirus SARS-CoV-2 a fost confirmată miercuri, de surse apropiate ale acestuia, precum și de medicul său. Inițial, Berlusconi a fost izolat în reședința din Arcore, în apropiere de Milano. La acea vreme, medicul său, Alberto Zangrillo declara că fostul prim-ministru era un pacient asimptomatic. În cursul zilei de vineri însă acest ar fi început să prezinte simptome specifice unei viroze, acestea fiind un motiv de îngrijorare.

Silvio Berlusconi reacționează bine la tratament

Infectat cu noul coronavirus, fostul prim-ministru al Italiei este tratat de către medicul său, Alberto Zangrillo. Acesta a explicat în cursul zilei de duminică în ce stare se află magnatul în vârstă de 83 de ani.

Potrivit Digi24, Berlusconi se calm și reacționează bine la tratament, însă medicul său rămâne în continuare precaut, având în vedere condițiile de sănătate, dar și faptul că este o persoană aflată într-o categorie fragilă.

Pacientul este calm şi reacţionează bine la tratamente. Situaţia este sub control. (…)Arăt un optimism precaut, pe care îl reiterez, deoarece domnul Berlusconi se încadrează în categoria persoanelor mai fragile”. A explicat medicul său Alberto Zangrillo, de la Spitalul San Raffaele din Milano, informează sursa citată.

O parte din familia Berlusconi a primit rezultat pozitiv pentru SARS-CoV-2

În cursul zilei de miercuri, s-a aflat că fostul premier a fost testat pozitiv pentru infecția cu noul coronavirus. Alături de el, au mai fost diagnosticați cu nemiloasa infecție și doi dintre copiii acestuia, Barbara în vârstă de 36 de ani și Luigi, fiul în vârstă de 31 de ani.

La rândul ei, actuala iubită a lui Berlusconi, deputatul Marta Fascina în vârstă de 30 de ani a fost diagnosticată cu COVID-19.

Italia impune noi restricții în contextul pandemiei de COVID-19

Italia, una dintre cele mai afectate țări de pandemie, se confruntă cu o nouă creștere a numărului zilnic de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2. În peninsulă s-au înregistrat, de la începutul pandemiei, un număr total de 277. 634 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care 35. 541 au fost decese cauzate de COVID-19.

Premierul Italiei, Giuseppe Conte, a semnat un nou decret care va intra în vigoare începând de luni, 7 septembrie. Printre restricțile în vigoare se numără și purtarea măştii rămâne obligatorie în toate spaţiile închise, dar şi în exterior în intervalul de timp 18.00 – 6.00, acolo unde nu se poate respecta distanţa de un metru. Totodată, discotecile şi stadioanele râmân închise, iar mijloacele de transport vor circula cu o capacitate de 80% pentru a permite respectarea distanţei.

Ultima oră
18:06 - Nicușor Dan: Nu avem noul preț cu care ne va vinde ELCEN gigcaloria. Nu suntem în costrângeri financiare să nu putem mări subvenția; o problemă ar putea veni din contractul cu Comisia Europeană (VIDEO)
17:48 - Gina Pistol, către Smiley: „Mă laşi să mă întorc la Asia Express?”. Răspunsul uimitor pe care i l-a dat artistul
17:48 - Echinocțiul de toamnă 2021. Cum vor fi afectate zodiile și la ce trebuie să fie foarte atente când iau decizii
17:48 - Începe Festivalului Strada de C`Arte în care se vor lansa peste 40 de volume și vor avea loc concerte, proiecții de film sau lecturi publice. Lista evenimentelor anunțate de BCU
17:35 - Nicușor Dan: Pe ceea ce înseamnă paturi de spital în București nu există o presiune în acest moment. Ne dorim cu toții ca această creștere să nu fie explozivă în continuare (VIDEO)
17:34 - Marcel Ciolacu: „După decizia CCR, dacă nu există conflict, imediat PSD va vota moțiunea de cenzură. Dacă există conflict, PSD va depune imediat moțiune de cenzură”
17:27 - Raluca Turcan, despre salariul minim: Solicitarea de majorare se încadrează între 8% și 12%. Creșterea va fi consistentă inclusiv pe partea de salariu net
17:17 - Accident feroviar în Timiș: Mecanicul unui tren şi şoferul unui camion, transportaţi la spital, în urma unei coliziuni
17:13 - Maria Buză a dat Capitala pe viața la țară: „Să fie un an de când m-am mutat. Sunt cea mai fericită”
17:01 - Legea asistenței sociale s-ar putea schimba. Ce trebuie să știe românii care primesc ajutor de la stat