Carnagiu pe o autostradă din Turcia. Un camion fără frâne a spulberat mai mult de 20 de mașini, omorând 4 pasageri și rănind alte câteva zeci

Carnagiu pe o autostradă din Turcia. Un TIR scăpat de sub control a lovit nu mai puțin de 22 de mașini cu o viteză de peste 120 km/h, rănind 20 de pasageri, dintrecare 8 au ajuns la spital în stare gravă, în timp ce alți 4 au decedat.

Camionula rămas fără frâne și a izbit cu vitezăzecile de mașini oprite la semafor.

Imaginile înfiorătoare au fost surprinse la sfârșitul săptămânii trecute, autostrada Bursa – Ankara, în zona localității Barakfakih.

Şoferul camionului, un bărbat cu o experiență de peste 20 de ani, a fost arestat și a declarat pentruCNN Turkcă TIR-ul era cu inspecţiile tehnice la zi, însă s-a defectat și nu l-a mai putut controla.

„După ce am trecut de İnegöl, am început să cobor de pe rampa Ümitalan cu frână de motor. Când camionul a început să accelereze pe drumul curbat, am tras frâna remorcii. Frâna a oprit remorca, moment în care am observat că și pedala de frână de picior mi-a fost eliberată. Am tras frâna de urgență, dar degeaba.

Viteza creştea din ce în ce mai mult, până a ajuns la 120 de kilometri/oră. Motorul urla, în timp ce camionul rula în treapta a 4-a. Am început să claxonez, în încercarea de a lovirea vehiculelor din fața mea. Am tras stânga, iar TIR-ul a început să maergă în zig-zag. Tot ce voiam era să nu lovesc maşinile din fața mea.

Am intrat în linie dreaptă. Am văzut că semafoarele erau roșii și vehiculele erau oprite. Am lovit o mașină, moment în care volanul s-a blocat, iar camionul a început să spulbere rând pe rând mașinile întâlnite în cale.

Când am izbit primul autoturism, m-am lovit la cap. Îmi amintesc că după accident a venit cineva și a încercat să mă scoată din cabină. Deși am luat toate măsurile de precauție, mi-a fost imposibil să opresc camionul”, a afirmat șoferul care a provocat accidentul.