Cazul copilului ucis de maidanez a ajuns şi în presa internaţională

Cazul copilului ucis de maidanez a ajuns şi în presa internaţională
Cazul copilului de 4 ani ucis de câinii maidanezi din Bucureşti a ajuns şi în presa internaţională. Presa de peste hotare relatează despre cei doi fraţi, de 4 şi 6 ani care au fost atacaţi de o haită de...

Cazul copilului de 4 ani ucis de câinii maidanezi din Bucureşti a ajuns şi în presa internaţională.

Presa de peste hotare relatează despre cei doi fraţi, de 4 şi 6 ani care au fost atacaţi de o haită de caini, în timp ce se jucau în apropierea unui parc din Capitală. 

Jurnaliştii de la Huffigton Post, Fox News, Yahoo News, AP şi AFP scriu despre cererea preşedintelui Traian Băsescu să adopte o ordonanţă împotriva câinilor vagabonzi.

„Ca cetăţean şi fost primar al Bucureştiului, el a spus că înţelege problema câinilor comunitari”, notează Fox News.

Ziarele canadiene CalgaryHerald, TheProvince, LeaderPost, dar şi publicaţia engleză BusinessStandard şi portalul-ul sud-african News24.com au prezentat declaraţiile poliţiştilor care anchetează cazul.

 „Autorităţile spun că peste 1.100 de persoane au fost muşcate de câini în Bucureşti în primele 4 luni ale lui 2013. Capitala României este gazda a mii de câini”, scrie AP, amintind şi de alte cazuri petrecute în România, printre care cel al omului de afaceri japonez care a murit, în 2006, după ce a fost muşcat de un câine ieşind din scara blocului.

S-a vorbit, de asemenea, şi despre cazul unei femei care a fostat acată şi ucisă de o haită de câini în curtea unui spital, în 2011.

Ultima oră
21:09 - Bogdan Aurescu, discuție cu omologul israelian despre incidentul din strâmtoarea Hormuz, soldat cu moartea unui român și a unui britanic. MAE: Partea română e în contact inclusiv cu SUA și Marea Britanie
20:43 - Olimpiu Moruțan ar fi ajuns la un acord de principiu cu Galatasaray. Ce spune Gigi Becali despre transfer: „Eu am cerut 10 milioane”
20:25 - PMP: Miniștrii USR nu au dreptul să închidă subiectul CFR. Dorim clarificarea situației de la CFR, care pare a avea conotații penale, și solicităm demiterea celor responsabili de haosul creat pe calea ferată
20:01 - Horoscop 360 de grade cu Alina Bădic, săptămâna 1 – 7 august 2021. Putem începe lucruri de mare anvergură pentru noi și putem elimina tot ceea ce ne deranjează în mod agresiv (VIDEO)
19:10 - Alexandru Rafila îndeamnă la vaccinare: O să avem un val 4 în septembrie-octombrie. Dacă se îmbolnăvesc persoane vulnerabile, situația va pune la încercare sistemul de sănătate (VIDEO)
18:43 - Alexandru Rafila: Dacă nu se schimbă nimic în campania de vaccinare, nu există mari speranțe. Ajutăm cu toții, dar mi se pare puțin deplasat să spui ca prim-ministru că nu știi ce să faci (VIDEO)
18:17 - Peste 5 milioane de persoane vaccinate cu cel puțin o doză în România. CNCAV: Vaccinarea, cea mai la îndemână soluție împotriva COVID-19
17:32 - Belinda Bencic din Elveția a câștigat medalia de aur la tenis feminin, la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020
17:03 - Ludovic Orban, despre alegerile din PNL: Cine are covingerea că poate câștiga nu clamează victoria de dimineață până seara. Victoria se va obține pe 25 septembrie
16:45 - Florin Cîțu, către liberalii tulceni: Ați scos din Parlamentul României un om care făcea mult rău, un senator din Tulcea. Ați salvat România de un spion rus