Cazul copilului ucis de maidanez a ajuns şi în presa internaţională

Cazul copilului ucis de maidanez a ajuns şi în presa internaţională
Cazul copilului de 4 ani ucis de câinii maidanezi din Bucureşti a ajuns şi în presa internaţională. Presa de peste hotare relatează despre cei doi fraţi, de 4 şi 6 ani care au fost atacaţi de o haită de...

Cazul copilului de 4 ani ucis de câinii maidanezi din Bucureşti a ajuns şi în presa internaţională.

Presa de peste hotare relatează despre cei doi fraţi, de 4 şi 6 ani care au fost atacaţi de o haită de caini, în timp ce se jucau în apropierea unui parc din Capitală. 

Jurnaliştii de la Huffigton Post, Fox News, Yahoo News, AP şi AFP scriu despre cererea preşedintelui Traian Băsescu să adopte o ordonanţă împotriva câinilor vagabonzi.

„Ca cetăţean şi fost primar al Bucureştiului, el a spus că înţelege problema câinilor comunitari”, notează Fox News.

Ziarele canadiene CalgaryHerald, TheProvince, LeaderPost, dar şi publicaţia engleză BusinessStandard şi portalul-ul sud-african News24.com au prezentat declaraţiile poliţiştilor care anchetează cazul.

 „Autorităţile spun că peste 1.100 de persoane au fost muşcate de câini în Bucureşti în primele 4 luni ale lui 2013. Capitala României este gazda a mii de câini”, scrie AP, amintind şi de alte cazuri petrecute în România, printre care cel al omului de afaceri japonez care a murit, în 2006, după ce a fost muşcat de un câine ieşind din scara blocului.

S-a vorbit, de asemenea, şi despre cazul unei femei care a fostat acată şi ucisă de o haită de câini în curtea unui spital, în 2011.

Urmăriți B1TV.ro și pe