Cazuri de variola maimuţei confirmate şi în Israel şi Elveţia. Numărul ţărilor în care s-a semnalat infecţia a ajuns la 14

Cazuri de variola maimuţei confirmate şi în Israel şi Elveţia. Numărul ţărilor în care s-a semnalat infecţia a ajuns la 14
Sursa: Pixabay

Numărul statelor care au depistat cazuri de variola maimuței este în creștere. După ce Grecia a raportat primele cazuri, Israel şi Elveţia au confirmat în ultima zi cazuri de infecție cu variola maimuţei.

Noi cazuri de variola maimuței

Până acum, numărul ţărilor care au semnalat infecţia a ajuns la 14, informează BBC.com.

Ambele ţări au precizat că au identificat câte o persoană infectată, însă Israel a menţionat că investighează şi alte cazuri suspecte.

Israelianul infectat, un bărbat de 30 de ani, a revenit recent în Israel din vestul Europei cu simptomele infecţiei.

Elveţia a confirmat infectată o persoană din cantonul Berna, care a contractat virusul prin contact apropiat în străinătate.

Peste 80 de cazuri au fost confirmate anterior în Marea Britanie.

Ministerul Sănătății a transmis, duminică, că pe teritoriul României nu a fost înregistrat niciun caz de variolă a maimuței sau suspiciune de îmbolnăvire.

Ca urmare a informațiilor apărute în mediul online cu privire la un posibil caz de variolă la Spitalul Municipal din Rădăuți, județul Suceava, ministerul Sănătății a venit cu o serie de precizări.

„Variola maimuței nu se răspândește cu ușurință”

Cazul de la Rădăuți este din punct de vedere clinic și epidemiologic al unei paciente de 43 de ani cu varicelă, infectată după contactul cu copii, membri de familie, care au avut această boală, conform șefului secției de boli infecțioase de la spitalul din localitate, dr. Angelica Popescu.

„Variola maimuței nu se răspândește cu ușurință între persoane și necesită un contact apropiat. Virusul intră în organism prin pielea sau mucoasele lezate, tractul respirator, ochi, nas sau gură și prin fluide corporale.

Principalul mod în care poate fi răspândit este în timpul contactului fizic apropiat și prelungit cu o persoană care are variola maimuței. Nu există elemente care să sugereze în vreun fel posibilitatea infectării pacientei din Rădăuți cu virusul variolei maimuței.

Pentru mai multe informații legate de variola maimuței, Ministerul Sănătății a pus la dispoziția publicului un material recent pe această temă elaborat de către Biroul Regional pentru Europa al OMS”, se arată într-un comunicat emis de Ministerul Sănătății.

Urmăriți B1TV.ro și pe