Ce au în comun Vladimir Putin și Nicolae Ceaușescu: „Să ne amintim de anul 1989. În Rusia au fost situații similare”

Ce au în comun Vladimir Putin și Nicolae Ceaușescu: Să ne amintim de anul 1989. În Rusia au fost situații similare
Foto: Hepta/DPA Images.

Jurnalistul ucrainean Dmitrii Gordon susține că Vladimir Putin și Nicolae Ceaușescu se vor întâlni în iad. Potrivit expertului, liderul Kremlinului poate să-și încheie cariera politică asemenea dictatorului român, Nicolae Ceaușescu.

Putin ar putea să moară ca Ceaușescu

„Există un punct ireversibil, când poliția se alătură poporului.  Să ne amintim de anul 1989. Securitatea lucra, Ceaușescu susține un discurs în fața a sute de mii de oameni, apoi se aud nemulțumiri din mulțime, el zboară cu elicopterul, apoi e prins și împușcat împreună cu soția. În Rusia au fost situații similare”, a remarcat jurnalistul ucrainean, în cadrul unui interviu pentru un post tv din Republica Moldova.

Tot în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la tv8, expertul ucrainean l-a comparat pe Purtin cu Napoleon: „Unicul lucru pe care îl are în comun cu Napoleon este statura mică”.

Potrivit acestuia, Republica Moldova reprezintă o țintă de atac pentru Federația Rusă, susține jurnalistul ucrainean, Dmitrii Gordon. Expertul consideră că războiul se va extinde, iar Rusia va ataca și alte state, precum Republica Moldova, Georgia, Armenia,  Turkmenistan, Belarus, Polonia, Letonia, Lituania și Estonia.

Dmitrii Gordon consideră că o dată cu invazia rusă în Ucraina, „a început Al Treilea Război Mondial”.

Al Treilea Război Mondial a început în 24 februarie, atunci când Putin a invadat Ucraina, o țară care nu i-a făcut niciun rău, nu a atacat-o și nu a avut niciun plan în acest sens”, a conchis Gordon.

Liderul rus, comparat cu Adolf Hitler

Secretarul britanic al Apărării, Ben Wallace, consideră că generalii ruși, la fel ca liderul Kremlinului, Vladimir Putin, sunt responsabili pentru crimele de război, săvârșite  în timpul conflictului ruso-ucrainean.

Potrivit acestuia, „operațiunea specială” a forțelor Federației Ruse poate fi comparată cu acțiunile regimului nazist din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, notează Unian.

Wallace a subliniat că președintele și comandamentul rus vor avea soarta naziștilor, care au fost învinși și aduși în fața Tribunalului de la Nürnberg.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
14:22 - Olga Smirnova, una dintre vedetele Teatrului Bolșoi, face declarații după emigrarea în Olanda: „Cred că am fost sinceră cu mine însămi. Mi-a părut teribil de rău pentru toate astea”
13:59 - Peste 13.000 de locuitori din Beijing au fost scoși din case la miezul nopții și băgați în carantină: „Este exact la fel ca în Shanghai” (FOTO)
13:37 - Imagini cu soldați ruși care își abandonează tancurile și o iau la fugă pe câmp, speriați de explozii
13:05 - Zelenski: „Sfârșitul conflictului va fi unul diplomatic” / „Sunt lucruri pe care nu le putem realiza doar la masa negocierilor”
12:49 - Liz Truss, ministrul britanic de Externe: Moldova trebuie echipată „conform standardului NATO” / „Putin a fost clar cu privire la ambițiile sale de a crea o Rusie mai mare”
12:24 - Președintele ANAF, despre profesorii care dau meditații: „Nu cred că o să pornim în curând controale” / „Este un fenomen care se practică de mulţi ani”
12:00 - Olaf Scholz, criticat de fostul secretar general al NATO pentru abordarea față de războiul din Ucraina: „Germania este reticentă în a livra arme grele și a impune sancțiuni”
11:44 - Marcel Ciolacu: „Creșterea economică din primul trimestru nu se regăsește în buzunarele românilor” / „Guvernul trebuie să vină cu anumite măsuri”
11:20 - Sorin Grindeanu, despre podul de la Brăila: „Sperăm ca în decembrie să putem să dăm în circulație acest pod. Eu sunt optimist”
10:48 - Rusia a întrerupt livrările de gaze către Finlanda, însă compania publică finlandeză anunță că își va continua activitatea „în mod normal”