Ce măsuri anti-Covid sunt valabile în cele mai populare destinații de vacanță. Spania, Grecia, sau Italia, pe lista țărilor cu restricții

Ce măsuri anti-Covid sunt valabile în cele mai populare destinații de vacanță. Spania, Grecia, sau Italia, pe lista țărilor cu restricții
Foto: Pixabay

Europa este din nou cuprinsă de o creștere a numărului de cazuri de Covid-19, acest lucru fiind și din cauza apariției noilor subvariante Omicron. În acest sens, mai multe state din Europa s-au confruntat în ultimele săptămâni cu un număr crescut de infectări, iar acest fapt a condus spre menținerea restricțiilor în vigoare,  conform BFM TV.

De asemenea, Centrul European de Control al Bolilor a făcut apel către statele din Europa să „rămână vigilente”, și să păstreze sistemele de testare  și să vaccineze persoanele din categorii vulnerabile.

„Este important să continuăm să monitorizăm gravitatea și povara bolii, în special la persoanele în vârstă”, a declarat organizația.

Care sunt țările în care masca de protecție încă este obligatorie

În luna mai, Portugalia a fost prima țară care a fost afectată în acest sens, cu o creștere rapidă a numărului de cazuri noi,  raportând aproape 30.000 de cazuri pe zi la începutul lunii iunie. Astfel că, în prezent  măsurile sanitare sunt încă în vigoare pentru a ține la distanță virusul pe cât posibil.

Este în continuare obligatorie purtarea unei măști „în locurile în care persoanele care le frecventează sunt deosebit de vulnerabile”, cum ar fi serviciile de sănătate, sau „în locurile caracterizate de un trafic intensiv”, cum ar fi transportul public și taxiurile.

În același context se află și , „întreaga Spanie este supusă regulilor „noii normalități”, care cuprind purtarea obligatorie a măștilor de către cei cu vârsta de peste 6 ani în unitățile sanitare, inclusiv în farmacii, în căminele de bătrâni și în toate mijloacele de transport în comun” și „respectarea măsurilor de distanțare socială”.

Tot mai multe cazuri de Covid-19 în mai multe țări din Europa

De asemenea, altă țară vizată în acest sens este Germania. „Se recomandă respectarea măsurilor de distanțare fizică și a obligațiilor locale de a purta o mască (FFP2 sau chirurgicală) în special în mijloacele de transport în comun, căminele pentru bătrâni și spitale”, scrie ambasada Franței în Germania. „Se recomandă să se verifice la landul în care se află locul de cazare dispozițiile valabile în ceea ce privește reglementările sanitare.

Nici Italia nu lipsește de pe lista. Astfel că, săptămâna trecuta a numărat aproape 50.000 de cazuri noi în fiecare zi , față de 30.000 în săptămâna anterioară,  conform  datelor Ministerului Sănătății. „În ciuda perioadei de vară, în care multe activități se desfășoară în aer liber, există o creștere generală a riscului epidemic”, a avertizat ministerul în 22 iunie.

În Marea Britanie, infecțiile zilnice sunt din nou în creștere. Numărul persoanelor depistate pozitiv a crescut cu 33% în ultimele șapte zile în Anglia, conform  datelor furnizate de autoritățile sanitare.

Urmăriți B1TV.ro și pe