Ce rol va avea Jill Biden ca Prima Doamnă a Americii

Ce rol va avea Jill Biden ca Prima Doamnă a Americii
sursa foto: Facebook

În calitate de PrimaDoamă, este de așteptat ca Jill Biden să se implice în rezolvarea problemelor din educație și să relanseze Forțele Unirii, o misiune de adunare în jurul familiilor militare pe care ea și Michelle Obama au început-o în 2011.

Ce rol va juca Jill Biden în calitate de primă doamnă

Jill Biden nu este străină de strălucirea reflectoarelor politice. Soțul ei este un insider din Washington de când s-au căsătorit, în 1977, și a fost a doua doamnă a Americii timp de opt ani.

Dar acum, după ce Joe Biden a câștigat Casa Albă, soția sa de 69 de ani va avea ocazia să împingă rolul de primă doamnă în secolul 21 – păstrându-și slujba cu normă întreagă ca profesor.

„Majoritatea femeilor americane au atât o viață profesională, cât și o viață de familie, dar primele doamne nu au avut niciodată voie să o facă”, a declarat Katherine Jellison, profesor de istorie la Universitatea Ohio, potrivit ndtv.com.

„Poate că a sosit timpul, totuși, când mai mulți americani se vor simți confortabil cu o primă doamnă care nu este de gardă la Casa Albă 24/7”.

Desigur, Biden de ani de zile a fost un consilier de încredere al soțului ei în vârstă de 77 de ani, care l-a învins pe președintele actual, Donald Trump.

Ca primă doamnă, se așteaptă să lucreze la probleme de educație și să relanseze Forțele Unirii, o misiune de adunare în jurul familiilor militare pe care ea și Michelle Obama au început-o în 2011.

Dar este, de asemenea, profesor, mamă, bunică și persoana care l-a ajutat pe Biden să treacă peste tragedia ce a lovit acum aproape cinci decenii.

Nu este mai puțin adevărat faptul că Jill Biden s-a implicat deja în campania prezidențială criticându-l pe candidatul republican Donald Trump sau îndemnându-i pe americani să iasă la vot.

Jill Biden ar putea schimba rolulatribuit până acum statutului de primă doamnă

În 1972, Joe Biden s-a confruntat cu o tragedie de neimaginat – soția și fiica sa tinere au fost ucise într-un accident de mașină și a fost lăsat singur să-și crească cei doi fii mici, ambii răniți în accident.

Jill era în plin proces de divorț al primului ei soț când l-a întâlnit pe Biden, un văduv care făcea naveta zilnic de la Delaware la Washington, unde a servit ca senator american.

Cuplul s-a căsătorit în 1977, iar ea a devenit „mamă” pentru fiii lui Hunter și Beau. Soții Biden au o fiică, Ashley, care s-a născut în 1981.

În timp ce își creștea familia, Biden a obținut și două diplome de master. În cele din urmă, va obține un doctorat în educație, iar acum predă la Northern Virginia Community College.

De atunci, cuplul a trecut prin două curse prezidențiale eșuate, cei opt ani de vicepreședinte, moartea lui Beau Biden după o luptă cu cancerul – și acum, o campanie de succes la Casa Albă.

„Ne-a pus din nou împreună”, a spus Biden într-un videoclip prezentat în august în timpul Convenției Naționale Democratice, în timp ce descria impactul lui Jill asupra familiei cu cicatrici.

Urmăriți B1TV.ro și pe