Cea mai urâtă Grădină Zoologică din lume. Urangutanii fumează, crocodilii stau pe uscat

Cea mai urâtă Grădină Zoologică din lume. Urangutanii fumează, crocodilii stau pe uscat

O vizită la Grădina Zoologică ar trebui să umple inima oricărui om cu bucurie, dar în Malaezia, această experienţă trezeşte repulsie. Crocodilii trăiesc în împrejmuiri fără apă, în timp ce leii şi tigrii sunt prizonieri în cuşti care incap cu greu, fără să aibă loc de mişcare, relatează Daily Mail.

Dar cel mai îngrijorător caz este cel al urangutanului de 25 de ani, Shirley, care concurează cu colegul de cuşcă Abu, pentru mucurile de ţigară pe care turiştii le aruncă, pentru a le satisface obiceiul de a fuma.

Autorităţile au interzis fumatul în Zoo pentru a stopa aceste practici, dar vizitatorii nu ţin cont. Urangutanul Shirley îşi petrece mare parte din existenţa sa tristă rupând cutii de băutură şi mestecând ambalaje de mâncare, aruncate de oameni. Frecvent, ajunge la gratiile cuştii pentru a cerşi ţigări.

Anul trecut, Guvernul malaezian a realizat o lege prin care obliga Grădinile Zoologice să-şi revizuiască politica internă până în iunie, dar progresele au întârziat să apară.

Unele animale sunt obligate să dea spectacole pentru vizitatori, în ciuda faptului că acest lucru este interzis, dar cel mai grav lucru a fost achiziţionarea animalelor de pe piaţa neagră, de către o Grădină Zoologică.