Cel mai populat oraș din China intră în carantină. Shanghai va testa populația pentru COVID-19, în două etape

Cel mai populat oraș din China intră în carantină. Shanghai va testa populația pentru COVID-19, în două etape
Foto: Hepta.ro

Orașul Shanghai, cel mai populat oraș din China, va intra în carantină în două etape, ca populația să poată fi testată pentru COVID-19. Orașul are o populație de aproximativ 26 milioane de locuitori, iar testarea ar urma să se desfășoare pe parcursul a 9 zile.

Numărul de cazuri noi, zilnice, depășește 4.400 de infectări, iar în perioada în care se va efectua această testare, oamenii nu își pot părăsi locuințele. Singura excepție o fac persoanele care deja au fost testate negativ, informează Reuters.

O nouă carantină, impusă în cel mai populat oraș din China

Orașul Shanghai a intrat în carantină, autoritățile dorind să testeze în masă populația. Numărul de cazuri din metropolă rămâne unul scăzut, în comparație cu valorile mondiale. Există 4.381 cazuri asimptomatice și 96 de cazuri simptomatice. Aici, China își dezvoltă strategia „zero – COVID” și a început deja testarea în masă a populației.

Oamenii nu își pot părăsi locuințele, iar testarea urmează să aibă loc în următoarele nouă zile. Astfel, China face eforturi pentru a menține gradul de infectare cu varianta Omicron la un nivel cât mai scăzut.

Cum se va realiza testarea în masă din Shanghai

Autoritățile au decis să împartă în două populația din Shanghai, folosind drept reper Râul Huangpu, ca trece prin oraș. Astfel, districtele din vestul râului și unele din estul acestuia vor fi închise, pentru testarea populației, în perioada 28 martie – 1 aprilie.

Anterior, autoritățile chineze s-au opus unei carantine generale pentru testarea populației, mai ales că o astfel de măsură ar fi afectat negativ populația. Totuși, la acel moment au fost închise cartiere și monitorizate în vederea testării.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
14:31 - Gigi Becali nu lasă FCSB „moștenire”: „Când mor eu, la revedere! Nu las echipa familiei. O ia Talpan. O iau Pițurcă și Tudorel Stoica”
14:27 - O funcționară de bancă din județul Sibiu este acuzată că a furat sume mari de bani din conturile clienților. Prejudiciul este imens
14:25 - Importurile de carburanți din Rusia, interzise / Șoferii cu mașini pe motorină ar putea plăti mai mult la pompă
14:24 - O bătrână imobilizată la pat din Vaslui a fost lovită, udată și lăsată în ger: „E vorba de o bucată mică de pământ”
14:20 - Tanczos Barna, despre Rabla local: Vom porni programul în martie. Are o finanțare de 240 de milioane de lei
14:06 - Românilor le lipsește educația financiară. Nu știu ce să facă cu banii pe care îi pun deoparte: „Muncești atât de mult pentru a-i face și atât de puțin pentru a le crește valoarea”
14:04 - O femeie a fost dată în judecată de un prieten pentru că nu a vrut să aibă o relație amoroasă cu el. Bărbatul îi cere trei milioane de dolari
14:01 - Adela Popescu, despre o posibilă revenire la „Vorbește lumea”: „Formula de acum este minunată, ei se înțeleg excelent”
14:00 - Donald Trump: Chiar și acum, dacă aș fi președinte al SUA, aș putea negocia o pace între Rusia și Ucraina în 24 de ore. Slăbiciunea și incompetența lui Joe Biden ne-au adus în pragul unui război nuclear
13:56 - 5 sfaturi pentru un stil de viață sănătos / Cum să te bucuri de aspectele vieții tale