Cel puțin o persoană a murit după alunecarea de teren de pe insula italiană Ischia. Oficialii italieni se contrazic pe bilanțul victimelor (FOTO, VIDEO)

Cel puțin o persoană a murit după alunecarea de teren de pe insula italiană Ischia. Oficialii italieni se contrazic pe bilanțul victimelor (FOTO, VIDEO)
Foto: Hepta.ro / DPA Images / Alessandro Garofalo

O femeie a murit și alte persoane sunt căutate în continuare, sâmbătă, după o alunecare de teren pe insula italiană Ischia, a anunțat un oficial local, potrivit France 24.

Orășelul Casamicciola Terme a fost străbătut de un val de noroi și moloz la primele ore ale dimineții de sâmbătă, iar valul a înghițit cel puțin o casă și a împins mai multe mașini spre mare, spun presa locală și serviciile de urgență.

Cel puțin o persoană a murit după alunecarea de teren de pe insula Ischia din Italia

Autoritățile italiene au confirmat că prima victimă este o femeie, al cărui trup a fost găsit de salvatori, a precizat prefectul din Napoli, Claudio Palomba.

Potrivit oficialului, o parte dintre persoanele care fuseseră date dispărute au fost găsite în siguranță între timp, inclusiv o familie cu un nou-născut, însă în jur de 10 persoane încă lipseau la orele după-amiezii.

Efortul de salvare a fost perturbat de ploaie și vânt, condițiile meteo provocând și întârzierea feriboturilor care aduceau întăriri.

Ministrul italian al afacerilor interne, Matteo Piantedosi, avertiza anterior că oamenii au fost prinși în noroi și că situația este „foarte gravă”. Cu toate acestea, el a infirmat bilanțul prezentat de Matteo Salvini, vicepremier și ministru al infrastructurii, care spunea că au murit opt persoane. Piantedosi susține că decesele nu au fost confirmate.

Ploaia abundentă a împins torenți de noroi pe străzile din Casamicciola Terme, orășel aflat în nordul Ischiei, o insulă exclusivistă din apropiere de Capri care este plină de turiști în lunile de vară. Serviciul de urgență spune că o locuință a fost înghițită de noroi și că două persoane au fost salvate dintr-o mașină împinsă în mare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
08:14 - Tragedie pe A1, după un carambol cu 6 mașini. Un bărbat a murit după ce a sărit în gol, peste parapete, dorind să scape din calea unui Mercedes scăpat de sub control
08:09 - Populația Republicii Moldova, calculată în premieră după o nouă metodologie. Ar fi prima oară în 30 de ani când se știe numărul real al locuitorilor
07:46 - Boris Johnson ar fi fost amenințat de Putin înainte de invazia în Ucraina: “Boris, nu vreau să vă fac rău, dar cu o rachetă ar dura doar un minut”
07:30 - Matei Dima, celebrul vlogger BRomania, a recunoscut că a condus beat și drogat. Ce amendă penală trebuie să plătească
07:18 - Andrew Tate, de după gratii: „România e o țară comunistă”. Când s-a mutat în țara noastră a spus că vrea să trăiască într-o societate în care „corupția este accesibilă tuturor” (VIDEO)
00:08 - Președintele CNCD, despre scandările xenofobe de la meciul Sepsi – FCU Craiova: „Stadioanele nu sunt un loc în care să permitem astfel de comportamente de incitare la ură și discriminare” (VIDEO)
23:36 - Șercan, despre Ciucă, Bode și restul plagiatorilor: Ei încearcă să-și poleiască incompetența cu titluri academice obținute prin fraudă, apoi sunt dispuși să demoleze principii și instituții pentru a șterge orice responsabilitate (VIDEO)
22:42 - Ramona Bruynseels s-a înscris în AUR. Ea a candidat în 2019 la președinție din partea formațiunii lui Dan Voiculescu și a spus în campanie că România și Rusia sunt „împreună parte a NATO”
22:18 - DSU a lansat versiunea actualizată a aplicaţiei destinate protecției civile. Raed Arafat: Oamenii să o studieze nu în timpul dezastrului, ci înainte, să vadă cum pot beneficia de ea cât mai mult posibil (VIDEO)
21:33 - Raed Arafat: Lumea a fost avertizată privind codurile de ninsori. Călătoriile trebuiau limitate / E greu de intervenit când e viscol deoarece „tu scoți zăpada și vântul o adune înapoi” (VIDEO)