Cel puțin șapte persoane au fost împușcate mortal și mai multe au fost rănite într-un atac la o sinagogă din Ierusalimul de Est

Cel puțin șapte persoane au fost împușcate mortal și mai multe au fost rănite într-un atac la o sinagogă din Ierusalimul de Est
Cel puțin șapte persoane au fost împușcate mortal și mai multe au fost rănite într-un atac la o sinagogă din Ierusalimul de Est, sursă foto: captură YT

Departamentul de poliție israelian a descris incidentul ca fiind un „incident terorist” și a declarat că atacatorul a fost „neutralizat”.

Comandantul poliției din districtul Ierusalim, a declarat că atacatorul „este un locuitor al Ierusalimului de Est”

Împușcăturile au avut loc în cartierul Neve Yaakov din oraș, în jurul orei locale 20:15 (18:15 GMT), vineri – care a marcat și Ziua de comemorare a Holocaustului, arată BBC.

Statele Unite au condamnat cu fermitate atacul, calificându-l drept „oribil”. Atacul s-a întâmplat după ce oficialii palestinieni au declarat că nouă palestinieni au fost uciși ieri în timpul unui raid militar israelian în Cisiordania ocupată – cel mai sângeros din ultimii ani.

Cu doar câteva ore înainte de atacul de la sinagogă, Statele Unite au transmis că sunt profund îngrijorate de recentele violențe din Israel și Cisiordania și consideră că există o nevoie urgentă ca toate părțile să detensioneze situația în regiune.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
12:34 - Verificări la Spitalul Sf. Pantelimon, efectuate de Corpul de Control al ministrului Sănătății și Colegiul Medicilor, după ce 17 pacienți ar fi murit din cauza administrării incorecte a unui medicament. 3 angajați, audiați. Cadavrele ar putea fi exhumate
12:33 - Tânăr ucis din cauza vitezei, în Deveselu. În postările lui se laudă cum circulă cu peste 200 km/h
12:25 - Vasile Barbu (ANPP), despre Spitalul Sf. Pantelimon: Acum o lună am primit telefoane de la pacienți și personal medical că miroase a cadavre. Morga era plină, erau și pe podea depozitate cadavre. Ar fi existat 46 de decese (VIDEO)
12:06 - Sondaj AtlasIntel: Mircea Geoană, primul loc la prezidențiale în mai multe scenarii. Pe ce poziții se clasează liderii partidelor (VIDEO)
12:05 - Kate, dezvăluiri despre cele 3 sarcini. Prințesa a suferit de hiperemeza gravidică
12:02 - Programul trenurilor în minivacanța de 1 Mai și Paște. CFR va suplimenta numărul acestora
11:54 - Simona Halep a dezvăluit că sunt șanse mici să joace la Roland Garros: „Este turneul meu preferat”
11:38 - Victor Ponta: Alegerile prezidențiale au fost date mai devreme ca să plece domnul Iohannis la noul job în străinătate / Dacă Marcel Ciolacu nu va fi candidatul comun al PSD-PNL, social-democrații nu o să îl voteze pe Ciucă (VIDEO)
11:36 - O avalanșă a ucis trei schiori în Austria. A fost deschisă o anchetă
11:25 - Wall Street Journal: Iranul are planuri să atace Israelul în maxim 48 de ore. SUA au emis alertă de securitate