Cele mai ieftine țări din Europa pentru călătorii în 2022 (FOTO)

Cele mai ieftine țări din Europa pentru călătorii în 2022 (FOTO)
Cele mai ieftine țări din Europa pentru călătorii în 2022. Foto simbol: Pixabay

O viață întreagă nu ar fi suficientă pentru a călători în toate destinațiile uimitoare ale Europei. Cu toate acestea, banii sunt întotdeauna o problemă și, deși multe persoane consideră că au nevoie de foarte mulți bani, există de fapt locuri accesibile și interesante în care poți călători.

Călătoriile nu trebuie să însemne cheltuieli mari, iar dacă îți dorești foarte mult să vizitezi câteva țări, o poți face cu mai puțini bani decât te-ai aștepta, potrivit postcardsfromivi.com.

Top 10 țări ieftine din Europa

Albania este una dintre acele țări europene despre care de obicei știm puțin sau nimic. Este o țară situată pe peninsula Balcanică și combină natura, castelele și siturile arheologice. O cameră de hotel medie se poate închiria de la 20 de dolari pe noapte.

Armenia este una dintre puținele țări care se află atât în ​​Asia, cât și în Europa în același timp. Armenia a fost una dintre primele civilizații creștine, așa că printre principalele sale atracții turistice se numără mai multe temple și catedrale.

Este o țară care merită vizitată datorită peisajelor sale frumoase, orașelor cu istorie bogată și prețurilor mici în comparație cu alte țări din Europa.

Bulgaria este o altă țară din Balcani care are multe de oferit: orașe cu istorie, mănăstiri ortodoxe, istorie și plaje frumoase. Este simplu și ieftin să ajungi în Bulgaria din alte țări europene.

În capitală, Sofia, este posibil se pot găsi camere de hotel, începând cu 30 de dolari.

Bosnia și Herțegovina este o țară europeană cu o istorie recentă tristă din cauza războiului ce a avut loc între 1992 și 1995, când multe clădiri din capitală au fost distruse. Totuși, țara s-a redresat și a reușit să se dezvolte în zona de turism, oferind peisaje de vis la prețuri mici.

Situată la Marea Baltică, Letonia este o țară care surprinde prin orașele sale cu arhitectură medievală, plaje și păduri. Persoanele care sunt în căutarea liniștii în Europa, această țară este cu siguranță o opțiune bună, la costuri reduse.

Cazarea în capitala sa, Riga, poate costa și doar 15 dolari pe noapte.

Lituania este o țară situată în apropierea Belarusului cu orașe cu arhitectură medievală, barocă și gotică. Este, de asemenea, o țară care oferă multe activități în aer liber.

În Vilnius, capitala sa, o cameră de hotel se poate rezerva pentru 20-25 de dolari pe noapte.

Polonia este o țară cu orașe fermecătoare, arhitectură impresionantă și peisaje uimitoare din natură. Este și o țară cu multă istorie, fiind invadată de naziști în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Persoanele pasionate de istorie, pot vizita în Polonia lagărul Auschwitz-Birkenau, cel mai mare lagăr situat la aproximativ 70 km de orașul Cracovia.

În comparație cu Europa de Vest, Polonia este o țară ieftină. Se pot închiria camere la hoteluri și pensiuni cu circa 30 de dolari pe noapte.

Portugalia este o țară cu plaje frumoase, orașe, munți, toate la un preț mult mai mic față de alte țări din Europa. Locurile pe care oamenii nu le pot rata în Portugalia sunt Lisabona, Porto, plajele din Algarve și Castelul Sintra.

România apare de asemenea în topul sursei citate, care susține că „ținutul lui Dracula este foarte convenabil pentru turiști. România este o țară din sud-estul Europei cu orașe medievale, castele și natură. Este parțial înconjurat de munții Carpați, oferindu-i peisaje și păduri incredibile”.

Există activități potrivite pentru toată lumea în Turcia. Evident, orașul Istanbul are o istorie incredibilă și este obligatoriu de vizitat. Există, de asemenea, multe atracții naturale precum izvoarele termale Pamukkale și formațiunile stâncoase din Cappadocia, unde persoanele pot  zbura într-un balon cu aer cald.

Urmăriți B1TV.ro și pe