Cercetătorii englezi au dezvoltat un spray nazal care protejează oamenii de Covid-19

Cercetătorii englezi au dezvoltat un spray nazal care protejează oamenii de Covid-19
Sursa foto: Pixabay

Universitatea din Birmingham (UK) a anunțat că a dezvoltat un spray nazal care protejează împotriva coronavirusului și îi împiedică transmisia. Cercetătoriienglezi susțin că acesta acoperă virusul Covid-19 și îl blochează în nas.

Un spray nazal care protejează împotriva noului coronavirus a fost inventat de cercetătorii din Birmingham

Cercetători de la Universitatea Birmingham au dezvoltat un spray nazal carear fi capabil de prevenirea infecției cu COVID-19, precum și împiedicarea transmiterii virusului de la purtător.

Profesorul Liam Grover a declarat că majoritatea virusurilor sunt transmise prin nas, deoarece acesta nu are o protecţie faţă de viruşi, iar spray-ul conceput de cercetători poate oferi acea protecţie necesară ce previne riscul infectării cu noul coronavirus.

“Deşi nasurile noastre filtrează mii de litri de aer în fiecare zi, nu prea există o protecţie faţă de infecţie, iar majoritatea virusurilor din aer sunt transmise prin pasajul nazal. Sprayul pe care l-am conceput oferă acea protecţie dar poate preveni şi trecerea virusului de la o persoană la alta”, a precizat Liam Grover, conformDigi24.

Acest studiu încă nu a fost verificat şi analizat de către alţi experți din domeniu. Conform studiului, care încă nu a fost evaluat de alți experți din domeniu, spray-ul prinde și acoperă virusul înăuntrul nasului, într-un fel de ”crustă”.Ulterior, particulele pot fi eliminate prin suflarea nasului sau prin înghițire, fără a provoca riscuri pentru sănătate, pentru că acestea nu ajung în plămâni.

În același timp, dacă o persoană care a folosit spray-ul strănută sau tușește, scade riscul ca particule active de COVID-19 să ajungă în căile respiratorii ale altei persoane, explică oamenii de știință.

Echipa de la Universitatea din Birmingham susținecă serul este foarte util în zonele în care se formează adesea aglomerări, în aeroporturi, avioane, trenuri sau săli de clasă.

”Nu ține loc măsurilor sanitare deja cunoscute (masca de protecție, spălatul de mâini), ci poate fi considerat un al doilea strat de protecție”, au precizat cercetătorii.

Experimentele de laborator au arătat rezultate promiţătoare ale acestui spray care poate preveni infecţia până la 48 de ore după aplicare.

”Am putea începe producţia în masă în câteva săptămâni”

Spray-ul nazal dezvoltat de cercetătorii englezi, care ar putea scădea considerabil riscul infectării, este compus din doi polimeri polizaharidici. Un agent antiviral denumit caragenan, folosit ca agent de îngroşare în mâncare şi o soluţie gelan, ce are abilitatea de a se lipi pe interiorul nasului, sunt cei doi polimeri polizaharidici pe care cercetătorii mizează în lupta împotriva coronavirusului.

“Pulverizatorul este făcut din produse deja disponibile care sunt folosite în produse alimentare şi medicamente, şi am construit intenţionat aceste condiţii în procesul nostru de design. Asta înseamnă că, cu partenerii adecvaţi, am putea începe producţia în masă în câteva săptămâni”, a declarat Richard Moakes, coautor al cercetării din cadrul Universităţii Birmingham.

Ultima oră
23:57 - PSD a inițiat un proiect pentru depolitizarea CCR. Marcel Ciolacu: Am depus tot noi reforma promisă de USR și Dan Barna
23:55 - O tânără, condamnată în Franța pentru că a falsificat 20 de certificate pentru COVID-19
23:53 - WhatsApp, noi funcții. Cum vrea compania să facă bani de pe urma utilizatorilor și ce impact are asupra intimității
23:24 - Cseke Attila: Nu o să ne întoarcem la situația în care marea majoritate a activităților au fost închise. Acum există o anumită predictibilitate (VIDEO)
23:10 - Ludovic Orban: Chiar în varianta în care Cîțu câștigă Congresul, nu va mai rezista foarte mult în funcția de prim-ministru
23:05 - Povestea orașului din Ungaria, unde dansul tango a fost interzis timp de 100 de ani
22:57 - Marcel Ciolacu: O să vedeți ce se pupă Dan Barna și Florin Cîțu după ce trec congresele. Ați văzut câine plecând de la măcelărie!? / Le cerem de fiecare dată să treacă „Fără penali în funcții publice”
22:44 - Florin Cîțu, despre înțelegerile cu Ludovic Orban: „S-a spus doar atât, că dacă voi candida la președinția PNL mă va contracandida”
22:32 - Președintele Klaus Iohannis, discuție cu secretarul general al OIF despre colaborarea în domenii precum educația și cercetarea
22:29 - Ludovic Orban: Președintele României nu poate constituțional și nici moral să manifeste parti-pris pentru un candidat sau altul. Ar genera efecte profund nocive atât în PNL, cât și în opinia publică