Cetățenie ucraineană pentru voluntarii străini care luptă în Ucraina

Cetățenie ucraineană pentru voluntarii străini care luptă în Ucraina
Cetățenie ucraineană pentru voluntarii străini care luptă în Ucraina. Sursa: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Voluntarii străini care vin și luptă în Ucraina vor putea primi cetățenie ucraineană dacă doresc. Anunțul a fost făcut de  prim-adjunctul ministrului de interne Yevhen Yenin.

Aproximativ 20.000 de voluntari s-au alăturat forțele ucrainene pentru a lupta alături de militarii ucraineni începând cu 6 martie, potrivit news.ro.

Voluntarii care luptă în Ucraina pot primi cetățenie ucraineană

Voluntarii s-au strâns din peste 52 de țări și vor servi într-o Legiune internaţională nou creată. Autoritățile ucrainene au ridicat temporar cerințele de viză pentru voluntarii străini.

Nu avem nimic de pierdut în afară de propria noastră libertate”, a spus Zelenski într-un discurs video.

Un decret al președintelui Volodimir Zelenski din 1 martie 2022 a introdus un regim fără vize pentru intrarea în Ucraina pentru cetățenii țărilor străine care doresc să se alăture Legiunii Internaționale de Apărare a Ucrainei, cu excepția cetățenilor statului agresor.

Zelenski a înființat o „Legiune Internațională”

Președintele Volodimir Zelenski a chemat voluntari străini să se alăture în lupta pentru apărarea Ucrainei împotriva forțelor militare invadatoare rusești. Astfel, a luat naștere o nouă „Legiune Internațională”.

S-a format o subdiviziune separată de străini intitulată „Legiunea Internațională pentru Apărarea Teritorială a Ucrainei”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)