Volodomir Zelenski înființează o „Legiune Internațională” și invită voluntarii din toată lumea să apere Ucraina

Volodomir Zelenski înființează o Legiune Internațională și invită voluntarii din toată lumea să apere Ucraina
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, i-a vizitat în această săptămână pe militarii ucraineni de pe frontul din Donbas. Foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Președintele Volodimir Zelenski cheamă voluntari străini să se alăture în lupta pentru apărarea Ucrainei împotriva forțelor militare invadatoare rusești. Astfel, ia naștere o nouă „Legiune Internațională”

Oricine dorește să se alăture apărării Ucrainei, Europei și lumii poate veni să lupte cot la cot cu ucrainenii împotriva criminalilor de război ruși. Vom distribui arme. Nu există nicio contribuție mai mare care poate fi făcută de dragul păcii”, a transmis președintele ucrainean, citează inews.co.uk.

Se formează o subdiviziune separată de străini intitulată „Legiunea Internațională pentru Apărarea Teritorială a Ucrainei”, se arată în comunicat.

Ministrul de externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, a transmis duminică, pe Twitter că „străinii dispuși să apere Ucraina și ordinea mondială în cadrul Legiunii Internaționale de Apărare Teritorială a Ucrainei, trebuie să contacteze misiunile diplomatice străine ale Ucrainei din țările de origine”.

De asemenea, Kuleba a afirmat că „Împreună l-am învins pe Hitler și îl vom învinge și pe Putin”.

Planurile rusești de cucerire a Ucrainei, îngreunate de ajutorul internațional oferit de statele NATO

Putin a avertizat în repetate rânduri țările străine să nu se amestece în invazia sa din Ucraina, spunând că aceasta ar putea duce la „consecințe nemaivăzute”. El a poziționat rachete antiaeriene și alte sisteme avansate de rachete în Belarus și a desfășurat flota în Marea Neagră într-un efort de a preveni o intervenție vestică în Ucraina.

În ultimele patru zile, armata rusă a lansat mai multe rachete asupra clădirilor din Kiev, Kharkiv și alte orașe mari ucrainene, în ceea ce este considerat cel mai puternic atac de după cel de-al doilea război mondial.

De asemenea, forțele ruse au aruncat în aer o conductă de gaz în oraș, a declarat serviciul de comunicații speciale de stat ucrainean, determinând guvernul să emită o alertă de „catastrofă de mediu” și să îndemne oamenii să se protejeze de fum, închizându-și ferestrele.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:50 - Gest grosolan după remiza lui CSA Steaua cu Șelimbăr. Ce a făcut un oficial al roș-albaștrilor la finalul partidei (VIDEO)
23:34 - Germania va livra Ucrainei un sistem avansat de apărare antiaerină în următoarele zile. Christine Lambreht, vizită surpriză la Odesa
23:14 - Un oficial ucrainean a distribuit imagini de la Revoluția Română din decembrie 1989: „Într-o zi, sper că în curând, rușii îi vor face lui Putin ceva similar cu ce i-au făcut românii lui Ceaușescu” (VIDEO)
22:51 - Ion Petrescu: Dacă retragerea rușilor din Liman prefațează o posibilă folosire a armei nucleare tactice în zonă? / Analistul militar, pe B1 TV, despre cele trei zone ucrainene posibile pentru un atac nuclear rusesc (VIDEO)
22:20 - Bombardiere rusești capabile să transporte rachete de croazieră și arme nucleare, detectate în apropiere de Finlanda
21:49 - Claudiu Năsui: Virgil Popescu ne spunea înainte de război să stăm liniștiți că o să ne vină gaz prin Nord Stream 2 / Ciolacu și Ciucă nu înțeleg economia suficient cât să înțeleagă că nimeni nu o să facă pierderi voluntare (VIDEO)
21:20 - Un bărbat de 47 de ani a murit prins sub un tractor, în județul Vaslui
21:07 - Vasile Dîncu (MApN), la Chișinău: NATO nu caută o confruntare cu Rusia / România sprijină concret Republica Moldova în depășirea greutăților generate de criza energetică
20:43 - Două persoane au leșinat după ce ar fi fost ținute aproape o oră într-un avion Wizz Air rămas la sol în Suceava. Aeronava nu a mai decolat, iar pasagerii nu aveau aer condiționat și nu puteau ieși
20:16 - Cel mai bun lunetist din lume se întoarce în Ucraina, cu sarcină nouă: „Vreau să fac mulți Wali dintr-un Wali”