Charlie Hebdo, decizie fermă la 5 ani de la masacru: „Nu vom renunța niciodată!”

La 5 ani de la atacul de la redacția Charlie Hebdo, francezii au publicat din nou caricaturile cu Mahomed, care i-au făcut ținta atacurilor jihadiștilor.

Decizia Charlie Hebdo a venit în data de 1 septembrie, în ziua în care a început procesul atentatului care a făcut 12 victime.

„Nu ne vom supune niciodată. Nu vom renunța niciodată”, a declarat Laurent „Ris” Sourisseu, directorul revistei.

Procesul Charlie Hebdo, transmis live. Vor fi 49 de zile de audieri

Procesul atacurilor de la Charlie Hebdo este al doilea din Franța, ce vizează un atentat terorist, după procesul din 2017, în urma asasinatelor lui Mohammed Merah, din 2012.

Cifrele cu privire la acest proces sunt incredibile. Vor fi 49 de zile de audieri, în perioada 2 septembrie – 10 noiembrie, în fața unui complet de 5 judecători. Dosarul cuprinde 171 de tone de documente, în care figurează 94 de avocați. Procesul va fi transmis live și în total, sunt acreditate 90 de instituții de presă, dintre care, 27 străine.

Masacrul de la Charlie Hebdo a avut loc în data de 7 ianuarie 2015. 12 angajați și colaboratori ai revistei au fost omorâți, printre care și celebrii caricaturiști Cabu și Wolinski.

Ultima oră
23:15 - Alexandru Rafila, despre paturile ATI: Cifrele au variat de-a lungul timpului în funcție de entuziasmul diverselor personalități politice. Numărul lor nu poate fi modificat substanțial, probabil că sunt circa 4.000 în total (VIDEO)
23:13 - Ionuț Dolănescu, decizie radicală. Sunt vizați soția și cei trei copii, dar și Maria Ciobanu
22:45 - Alexandru Rafila, despre dosarul DNA privind achiziționarea de vaccinuri: Probabil că plângerea penală vine dintr-o zonă apropiată de Vlad Voiculescu. Guvernul să facă public contractul, nu discutăm de rachete balistice (VIDEO)
22:29 - Ludovic Orban: Au fost unii colegi care m-au atacat mai rău ca cei din PSD / Florin Cîțu s-a schimbat după ce a decis să candideze la șefia partidului
22:22 - Vlad Voiculescu: Cel mai ușor pentru premier e să spună că altcineva este vinovat. Eu n-am mai văzut o țară în care campania de vaccinare să fie condusă de premier și de armată (VIDEO)
22:13 - Loredana Groza, adevărul despre posibila infectare cu COVID-19: Sunt vaccinată și vreau să fac și doza trei
21:56 - Dan Vîlceanu, despre demiterea unor USR-iști din consiliile de administrație: Au folosit aceste companii să-și pună oamenii acolo? Nu am întrebat care sunt USR-iști. Trebuie să îți asumi reforme
21:41 - Comisia Europeană va achiziționa un tratament anti-COVID cu anticorpi monoclonali
21:40 - Ludovic Orban, după ce Florin Cîțu a cerut o anchetă la Ministerul Sănătății: Parțial îi dau dreptate, dar este și responsabilitatea premierului când un domeniu atât de important nu funcționează la parametri
21:12 - Nicușor Dan organizează miercuri o primă informare publică despre proiectul trenului metropolitan