"CHEMAŢI ROMÂNII!": Maghiarii sunt nemulțumiți că la mitingul lor anti-Guvern au participat puțini oameni, în timp ce la Bucureşti ies sute de mii în stradă (FOTO)

"CHEMAŢI ROMÂNII!": Maghiarii sunt nemulțumiți că la mitingul lor anti-Guvern au participat puțini oameni, în timp ce la Bucureşti ies sute de mii în stradă (FOTO)
Foto: Botos Tamás

Un protest împotriva situației actuale din educația și a lipsei de reforme în domeniu luate de guvernul condus de Viktor Orban a avut loc duminică în Piața Kossuth din Budapeste. Din păcate pentru organizatori nu a depășit 2.000 de persoane.

Acest lucru a atras nemulțumirea reprezentanților societății civile și a ONG-urilor din Ungaria, care au criticat lipsa de interes a cetățenilor maghiari, iar unul dintre ei chiar a scandat "Chemați românii", potrivit 444.hu, fâcând o clară referire la situația actuală din România unde sute de mii de oameni au ieșit în stradă în toată țară pentru a denunța ordonanța de urgență dată de guvern.

Numeroase voci din Ungaria au criticat însă faptul că organizatorii nu au promovat îndestul evenimentul pentru ca un număr mai important de cetățeni să cunoască contextul în care acesta se desfășoara și de asemenea faptul că momentul în care a fost acesta organizat nu a fost cel mai fericit pentru a putea permite unui număr mare de persoane să ia parte. De asemenea, astfel de evenimente au de suferit datorită dificultățile pe care guvernul Orban le-a pus în cale ONG-urile care sunt sprijinite cu fonduri străine.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:35 - România ar putea intensifica forajele în apele de mare adâncime din Marea Neagră, din cauza creşterii preţului la gaze
00:04 - Guvernul a lansat sistemul Ro-ALERT „Copil dispărut”. Populația va fi anunțată despre dispariția minorilor
23:55 - Rusia, la un pas de incapacitate de plată. Decizia fără precedent anunțată de trezoreria SUA
23:54 - Spania a anunțat că va cumpăra vaccinuri și antivirale, după ce a înregistrat 59 de cazuri de variola maimuței
23:54 - Sorana Cîrstea sare în apărarea colegilor ruși: „Ce a făcut Wimbledon arată zero umanitate”
23:28 - Iulian Paraschiv (Agenția Națională pentru Romi), despre noul ajutor pentru pensionari: Guvernul ar fi dorit să dea mai mult, dar ne raportăm la resursele pe care le avem. Crizele actuale impun măsuri de moment (VIDEO)
23:13 - Belarus recunoaște că furnizează arme Rusiei. Oficial de la Minsk: „Desfășurăm lucrări de cercetare și dezvoltare, inclusiv luând în considerare experiența evenimentelor din Ucraina”
23:00 - Nelu Varga, replică acidă după declarațiile ironice ale lui Dan Șucu, noul finanțator al Rapidului: „Dacă nu ştie cine e ‘domnul Varga’, îi recomand să o întrebe pe soţia dânsului”
22:55 - Erdogan va accepta cererile Suediei și Finlandei de aderarea la NATO doar atunci când preocupările legate de securitate ale Turciei sunt satisfăcute
22:43 - „E culmea tupeului!”. Conducerea Consiliului Concurenței insistă să-și asigure protecție de la SPP, acuză deputatul PSD Radu Cristescu