China: 77 de morți în urma inundațiilor, conform celui mai nou bilanț

China: 77 de morți în urma inundațiilor, conform celui mai nou bilanț
Autoritățile chineze au afirmat că numărul morților în urma inundațiilor din și din jurul capitalei Beijing este de 77. Aceasta, după ce nu mai făcuseră nicio declarație de câteva zile, ultimul bilanț...

Autoritățile chineze au afirmat că numărul morților în urma inundațiilor din și din jurul capitalei Beijing este de 77. Aceasta, după ce nu mai făcuseră nicio declarație de câteva zile, ultimul bilanț fiind făcut public duminică, atunci când s-au raportat 37 de decese.

Din cauza neîncrederii în guvern în ce privește rezolvarea dezastrului, unii cetățeni începuseră chiar să încerce ei înșiși să facă bilanțuri ale victimelor.

Autoritățile locale din Beijing a declarat joi că au fost găsite 77 de trupuri neînsuflețite ale victimelor furtunii de sâmbătă, dintre care 66 au fost identificate, relatează FoxNews. În jur de jumătate dintre aceste au fost găsite în districtul Fangshan, cel mai grav lovit, o comunitate rurală din zona muntoasă de la marginea orașului.

Un lucru rar, centrul de prevenție a inundațiilor și secetelor și-a exprimat condolenanțele familiilor victimelor și s-a angajat să învețe din aceste inundații și să îmbunătățească apărarea orașului în fața dezastrelor.

Duminică a avut loc cea mai puternică furtună din ultimii 61 de ani în Beijing. Canalizarea nu a putut să facă față șuvoaielor, iar zonele mărginașe au fost inundate brusc.

Oficialitătile nu au făcut publice multe informații, conștiente că orice eșec în a face față inundatiilor ar putea submina conducerea țării, care trece printr-o tranziție ce are loc o dată la zece ani.