China a autorizat utilizarea primului tratament anti-COVID format dintr-un cocktail de anticorpi neutralizanți

China a autorizat utilizarea primului tratament anti-COVID format dintr-un cocktail de anticorpi neutralizanți
Foto: Hepta - Zuma Press / Shepherd Zhou/Featurechina

Agenţia chineză cu rol de reglementare a produselor medicale a anunțat că a autorizat utilizarea primul tratament anti-COVID reprezentat printr-un cocktail de anticorpi neutralizanți dezvoltat de compania Brii Biosciences, devenind primul tratament de acest tip de pe piața chineză, conform Reuters, citat de către Agerpres.

Reduce riscul de deces cu 78%

Cocktailul este format din combinaţia BRII-196/BRII-198, iar aceasta a demonstrat că reduce riscul de internare și deces cu 78% în rândul pacienților infectați cu COVID-19 ce necesită spitalizare. Acest rezultat provine dintr-un studiu clinic aflat în faza a treia, au transmis dezvoltatorii companiei Brii Bioscences.

Tratamentul a fost aprobat pentru tratarea formelor ușoare și medii, utilizarea medicamentului fiind recomandată adolescenților cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani și adulților care prezintă risc de spitalizare sau deces, conform Administraţiei Naţionale pentru Produse Medicale din China.

Compania a transmis, de asemenea, aprobarea și către Statele Unite pentru a aproba acest medicament și peste ocean, unde au fost deja autorizate tratamente asemănătoare dezvoltate de către Regeneron Pharmaceuticals şi Eli Lilly au fost deja autorizate.

Înainte de a fi autorizat, tratamentul celor de la Brii Biosciences fusese deja administrat pe un grup de 700 de pacienţi din China, deoarece un nou focar de infecție se afla deja în plan local. Autoritățile nu au oferit informații suplimentare privind rata de funcționare a tratamentului în cazul simptomelor provocate de către variante Omicron, descoperită recent în Africa de Sud.