Christine McVie, membră a trupei Fleetwood Mac, a murit la vârsta de 79 de ani

Christine McVie, membră a trupei Fleetwood Mac, a murit la vârsta de 79 de ani
Foto: Hepta.ro / Abaca US / AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Cântăreața și compozitoarea Christine McVie, membră a trupei rock anglo-americane Fleetwood Mac, a murit miercuri la vârsta de 79 de ani, a anunțat familia sa într-o postare pe contul oficial de Facebook al artistei, potrivit Reuters.

Christine McVie a murit la vârsta de 79 de ani

Trupa Fleetwood Mac, a cărei denumire a fost inspirată de numele fondatorilor săi, basistul John McVie și toboșarul Mick Fleetwood, a fost formată în 1967, dar membrii săi s-au tot schimbat de-a lungul anilor.

Născută în nord-vestul Angliei pe 12 iulie 1943, Christine McVie, pe numele său de fată Christine Perfect, s-a alăturat trupei ca solistă și pianistă în 1970, după ce s-a căsătorit cu John. În cele din urmă l-a părăsit.

„Rumours” (Zvonuri), un album din 1977, a fost vândut în peste 40 de milioane de exemplare și este unul dintre cele mai vândute albume muzicale din toate timpurile, fiind înregistrat în timp ce cuplul divorța.

Artista a lansat colecția solo „Songbird” chiar în acest an.

Familia lui McVie spune că femeia a murit în pace, miercuri, la spital, după o boală de scurtă durată.

„Ne-am dori ca toată lumea să o păstreze pe Christine în inimile lor și să își amintească viața unei ființe umane incredibile și a unei muziciene venerate care a fost iubită la modul universal”, spune familia cântăreței.

Urmăriți B1TV.ro și pe