Cel mai spectaculos zgârie-nori din lume, inspirat din Brâncuși! La baza construcției din Shanghai stă celebra ‘Coloană a Infinitului’ (VIDEO)

Cel mai spectaculos zgârie-nori din lume, inspirat din Brâncuși! La baza construcției din Shanghai stă celebra 'Coloană a Infinitului' (VIDEO)
Foto: captură Youtube

Sculptorul român Constantin Brâncuși a ajuns sursă de inspirație pentru chinezi. Aceștia au inaugurat un zgârie-nori în centrul Shanghaiului, care imită celebra „Coloană a Infinitului”.

Clădirea de birouri Soho Gubai se ridică ca un obelisc a cărui structură pare că se unduiește și cu un profil în zig-zag.

Turnul de birouri cu 38 de etaje a fost inaugurat pe 28 februarie.

Clădirea inspirată din opera lui Brâncuși marchează cea mai recentă lucrare a Kohn Pedersen Fox Associates, care a proiectat cele mai înalte clădiri din Paris (Tour First), Seoul (Turnul Lotte World), Beijing (CITIC Tower) și Shenzhen (Centrul de Finanțe Ping An).

Recent, firma a finalizat cea de-a treia clădire din Shenzhen și a lansat imagini ale turnurilor Huamu Lot 10 propuse în Shanghai, încercând să creeze un “nou urbanism participativ”, precum și un turn din Tel Aviv, relatează stirileprotv.ro.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

(Sursa video: SOHO China / Youtube)