Comisia Europeană, prima reacție după rezultatul votului din România: O demonstraţie a faptului că ROMÂNII SUNT PROFUND PROEUROPENI!

Comisia Europeană, prima reacție după rezultatul votului din România: O demonstraţie a faptului că ROMÂNII SUNT PROFUND PROEUROPENI!
Foto: pixabay.com

Şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România, Angela Cristea, salută prezența impresionantă a românilor la votul pentru alegerile europarlamentare.

Oficialul de la Bruxelles afirmă că românii au demonstrat ferm că doresc o politică pro-europeană.

„Suntem foarte fericiţi să constatăm cea mai mare participare la alegerile europarlamentare din istoria prezenţei României în aceste alegeri. Cred că o contribuţie a avut-o şi campania ‘De data asta, eu votez!’ a Parlamentului European, unde ne-au sprijinit foarte mulţi tineri, mai ales pe bază de voluntariat. Şi, uitându-ne la cifre, observ că un impact l-a avut creşterea prezenţei la vot a celeilalte categorii de tineri, între 25 şi 40 de ani”, a declarat Cristea pentruAGERPRES.

„Cred că este clar o demonstraţie a faptului că românii sunt profund proeuropeni. Este clar, în acelaşi timp, că nu a avut succes campania de dezinformare care încerca să pună pe spatele Uniunii Europene unele probleme care au fost constatate în România. Este clar că Uniunea Europeană este percepută mai degrabă ca soluţie, nu ca problemă. Şi în acest sens, românii s-au manifestat foarte clar prin votul pe care l-au dat ieri”, a adăugat Angela Cristea.

Europarlamentare 2019. REZULTATE după numărarea a peste 99% dintre voturi: PNL – 26,83%, PSD – 23.42%, USR-PLUS – 21.29%. PMP intră în P.E.ALDE nu intră în Parlamentul European (VIDEO)