Comisia Europeană vrea introducerea 5G în avioane și Wi-Fi pe șosele

Comisia Europeană vrea introducerea 5G în avioane și Wi-Fi pe șosele
Foto simbol: Pixabay

Comisia Europeana a propus noi modificări pentru implementarea unui spectru de frecvenţe pentru comunicaţii mobile la bordul aeronavelor, decizia fiind confirmată într-un comunicat de presă.

Companiile aeriene vor furniza ultima tehnologie 5G la bordul avioanelor lor, deoarece Comisia a actualizat deja decizia de aplicare legată de spectrul de frecvenţe pentru comunicaţiile mobile la bordul aeronavelor, care desemnează frecvenţe potrivite pentru tehnologie 5G pe parcursul zborului, potrivit comunicatului de presă primit de bursa.ro.

Utilizarea telefoanelor

Pasagerii ce se vor afla la bordul curselor aeriene din UE o să își poată folosi telefoanele mobile la capacitate maximă, iar când sunt conectaţi la reţele mobile 5G de la sol.

Thierry Breton este comisarul pentru piaţa internă care a spus că: „5G va permite furnizarea de servicii inovatoare pentru călători şi oportunităţi de creştere pentru companiile europene. Cerul nu mai este limita în ceea ce priveşte posibilităţile oferite prin conectivitate ultrarapidă şi de mare capacitate.”

Serviciul este pus la dispoziție în cabina unei aeronave echipate special pentru utilizarea de echipamente de reţea speciale (aşa-numita „pico-celulă”), care conectează utilizatorii şi transmite apeluri, texte şi date, folosindu-se de o rețea prin satelit, între avion şi reţeaua mobilă de la sol.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
14:04 - Vor fi mai multe străzi cu sens unic în București: de când intră în vigoare
14:02 - Kremlinul confirmă planurile de a crea o „uniune triplă a gazelor”. Încă două țări se alătură lui Putin
13:54 - Vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Cetățenie, trimis în judecată de DNA după ce ar fi încercat să mituiască cu 200 de lei un polițist pentru a nu fi amendat în trafic
13:44 - Ministrul Culturii, după scandalul din Parlament generat de discursul unui deputat UDMR: E un dublu pericol – radicalizarea unei minorități și contraradicalizarea unor forțe politice românești. Se alimentează reciproc (VIDEO)
13:36 - Unde se pot vedea meciurile decisive, de joi, pentru calificarea în optimile CM Qatar 2022: Partidele Spaniei şi Germaniei NU mai sunt transmise de TVR 1
13:36 - Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg, la București: Europa trebuie să se pregătească pentru mai mulți refugiați din Ucraina
13:28 - Nouă lovitură grea pentru Simona Halep! Jucătoarea româncă întâmpină probleme şi la antrenamente
13:25 - Mario Iorgulescu a postat o fotografie în care apare alături de interlopul din Timișoara Sorin Udrea. „Nu merg lucrurile între noi. Nu vreau să mă întorc în România”
13:19 - Italia se pregătește să naționalizeze una dintre cele mai mari rafinării din Europa deținută de Lukoil
13:13 - Bogdan Aurescu: Parteneriatul Strategic România – SUA e la cel mai înalt nivel / Antony Blinken: SUA rămân angajate în sprijinirea eforturilor României pentru consolidarea statului de drept și combaterea corupției (VIDEO)