Comunismul își pune accentul și în sfera online: Coreea de Nord are DOAR 28 de site-uri ( FOTO)

Comunismul își pune accentul și în sfera online: Coreea de Nord are DOAR 28 de site-uri ( FOTO)

Coreea de Nord are doar 28 de site-uri, potrivit unor informații care au ajuns pe internet, acestea fiind descoperite din greșeală.

„Nu credeam că există prea multe resurse pe internetul din Coreea de Nord și, conform datelor obținute, am avut dreptate", a declarat pentru Motherboard Doug Madory, cercetător la Dyn, o companie care monitorizează internetul și accesarea sa la nivel global, potrivit Vice.com.

După ce Matt Bryant, un inginer de securitate, a descoperit site-urile, pe unele dintre ele nici nu se mai poate intra, ele picând de la prea mult trafic.

“Mă rog pentru ministrul-șef de propagandă din Coreea de Nord ca internetul marelui dictator divin să nu pice din cauza traficului de la Hacker News”, a glumit un utilizator de pe Hacker News.

Dacă unele site-uri nu dețin informații care să atragă cititorii în mod special, altele ca cele pentru ziarul oficial al partidului comunist din Coreea de Nord, oferă posibilitatea accesului la mașina puternică de propagandă a guvernului.

Unii dintre utilizatorii Hacker News au putut să viziteze și alte site-uri care păreau imposibil de accesat.

“Spre exemplu, unul a scris că friend.com.kp pare să fie o clonă a Facebook-ului, portal.net.kp pare să fie o clonă a Yahoo și korfilm.kp pare o clonă a movie4k, un site de piratat filme”, mai scris sursa citată.