Conferința de Securitate de la Munchen: Germania trebuie să își asume un rol militar mai important în lupta împotriva ISIS

Conferința de Securitate de la Munchen: Germania trebuie să își asume un rol militar mai important în lupta împotriva ISIS
Foto: ghi-dc.org

Germania trebuie să își asume un rol militar important împotriva ISIS, a declarat diplomatul Wolfgang Ischinger înainte de Conferința de Securitate de la Munchen, transmite Agerpres.

În cadrul acestei conferințe, oficiali pe probleme de politică externă și apărare se reunesc începând de vineri pentru a discuta despre crizele la nivel global.

„Ar fi mai bine dacă Germania ar acționa cu mai multă încredere”, a afirmat Wolfgang Ischinger.

„Dacă danezii, britanicii și francezii pot face acest lucru, și noi putem”, a declarat Ischinger, fost ambasador al Germaniei. Acesta a făcut referire la campania aeriană condusă de SUA împotriva grupului extremist în Siria și Irak.

În noiembrie, Germania a hotărât că nu va participa la loviturile aeriene, motiv pentru care a trimis în loc o fregată și avioane de recunoaștere Tornado în Siria pentru a sprijini campania aeriană împotriva grupării extremiste.

Unul dintre obiectivele conferinței este și un nou impuls pentru un final durabil al conflictului sirian, implementarea acordului de la Minsk în Ucraina și o strategie comună pentru încetarea revoltelor politice din Libia, a mai spus Ischinger. Un alt obiectiv este o coordonare a eforturilor pentru eliminarea Boko Haram, un grup militant jihadist care a terorizat Nigeria și statele vecine.