Continuă alegerile pentru Parlamentul European: Cetățenii din Letonia, Malta și Slovacia sunt așteptați la urne sâmbătă

Continuă alegerile pentru Parlamentul European: Cetățenii din Letonia, Malta și Slovacia sunt așteptați la urne sâmbătă
Foto: Facebook/ European Parliament

Cetăţenii din Letonia, Malta şi Slovacia urmează să-şi adauge voturile sâmbătă celor din Marea Britanie, Olanda, Irlanda şi Republica Cehă, în penultima zi a alegerilor europarlamentare din 2019, relatează agenţia DPA preluată de digi24.ro.

De joi până duminică, în jur de 418 milioane de alegători din cele 28 de state membre ale Uniunii Europene sunt eligibili să participe la alegeri, unul dintre cele mai mari exerciţii democratice din lume, potrivit Agerpres.

Sondajele de opinie arată că partidele de extremă-dreapta vor câștiga scrutinul în mai multe state europene, printre care Franța, Italia și Ungaria. (Detalii AICI)

În Slovacia vecină, alegătorii vor selecta 13 candidaţi. Situată la 13%, participarea acolo în 2014 a fost chiar mai scăzută decât în Republica Cehă.

În Letonia, 1,6 milioane de alegători pot selecta opt europarlamentari, în timp ce cei 370.000 de alegători din Malta alţi şase.

Votul din Malta este neobişnuit în UE, în timp ce permite vârsta minimă la 16 ani. De asemenea, Malta se bucură de una dintre cele mai ridicate rate de participare, de aproape 75% în 2014, chiar dacă votul nu este obligatoriu, aşa cum se întâmplă în alte state membre.

Urmăriți B1TV.ro și pe