COPILĂRIE RUINATĂ. Feții Frumoși din povești NU sunt deloc inocenți. Alba ca zăpada și Frumoasa adormită, victime ale AGRESIUNII SEXUALE

COPILĂRIE RUINATĂ. Feții Frumoși din povești NU sunt deloc inocenți. Alba ca zăpada și Frumoasa adormită, victime ale AGRESIUNII SEXUALE

Kazue Muta, profesor la Osaka University, a publicat un amplu articol despre cazul unui om care a fost arestat după ce a sărutat într-un tren o femeie adormită. Făcând apologia celui ce a făcut gestul controversat în tren, Muta aduce ca argument un fapt senzațional.

Făt Frumos din poveştile copilăriei nu sunt deloc ceea ce para fi, cu atât mai puțin inocenți.

Kazue Muta, susține că feții frumoși din basme nu sunt atât de romantici pe cât credem, întrucât ei realizează de fapt "acte sexuale obscene cvasi-compulsive asupra unui partener inconştient".

Academicianul feminist şi autorul cărţii "Şefule, iubirea aceasta este hărţuire sexuală!" spune, citat de Fox News, că prinţii din poveşti precum Albă ca Zăpada şi Frumoasa Adormită sunt portrete ale agresiunii sexuale.

"Când te gândeşti raţional la Albă ca Zăpadă şi la Frumoasa Adormită, poveşti care spun despre o" prinţesă trezită prin sărutul unui prinţ ", acestea descriu de fapt un atac sexual asupra unei persoane inconştiente", a explicat ea.

"S-ar putea să crezi că distrug fantezia tuturor, dar aceste povestiri promovează violenţa sexuală şi aş vrea ca toţi să fie conştienţi de acest lucru".

Anul trecut, o femeia din SUA a cerut ca Frumoasa Adormită să fie scoasă din curriculumul şcolar al fiului său din cauza "mesajului său sexual inadecvat". Sarah Hall s-a plâns că povestea îi învaţă pe copii că este acceptabil să săruţi o femeie care nu este conştientă.

Analiza psihanalitică a basmelor și poveștilor confirmă mult dintre spusele profesorului Muta.

Urmăriți B1TV.ro și pe