Coreea de Nord a confirmat primele cazuri de COVID. Presa de stat a vorbit despre „o urgenţă naţională gravă”. Reacția lui Kim Jong Un

Coreea de Nord a confirmat primele cazuri de COVID. Presa de stat a vorbit despre „o urgenţă naţională gravă”. Reacția lui Kim Jong Un
Kim Jong Un anunță lockdown și control strict, după confirmarea primelor cazuri de COVID în Coreea de Nord. Sursă foto: Hepta - DPA Images

După un lockdown inexplicabil instituit recent, Coreea de Nord a anunţat primele cazuri de infectare cu coronavirus. Nu au fost date informații suplimentare despre numărul acestora sau posibilele surse de infectare, dar presa de stat a vorbit despre „o urgenţă naţională gravă”, iar liderul nord-coreean Kim Jong Un a cerut un control mai strict la frontieră și închiderea completă a tuturor cartierelor.

Coreea de Nord a anunțat primele cazuri de COVID

KCNA, agenția oficială de presă, a anunțat că au ieșit pozitive teste efectuate duminică, în Phenian, la persoane care prezentau febră și alte simptome. Varianta de COVID ar fi Omicron BA.2. Nu se cunosc informații despre numărul de teste pozitive, precizează AFP.

Presa de stat a vorbit despre „o urgenţă naţională gravă” și „cel mai mare incident de urgenţă în ţară”.

Informațiile au apărut când liderul nord-coreean Kim Jong Un prezida o ședință a Biroului Politic al Partidului Muncitorilor despre măsurile de reacție la apariția focarului.

Kim Jong Un, reacție după anunțarea primelor cazuri de coronavirus din Coreea de Nord

Kim Jong Un a anunțat instituirea unui sistem de control de carantină „de urgenţă maximă”.

Acesta a cerut un control chiar mai strict la frontieră, în condițiile în care țara oricum și-a închis complet granițele din cauza pandemiei încă din 2020.

De asemenea, liderul nord-coreean a solicitat închiderea completă a cartierelor din toate orașele țării și desfășurarea activităților așa încât fiecare unitate de lucru să fie izolată.

Coreea de Nord și Eritreea sunt singurele țări din lume care nu au demarat o campanie de vaccinare anti-COVID.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
08:21 - Igor Dodon se plânge că a fost presat psihologic: „Maia Sandu, dacă nimerește în așa condiții, nu o să supraviețuiască”
08:10 - Rusia își echipează submarinele din Marea Neagră cu rachete de croazieră, în urma amenințărilor Statelor Unite
08:09 - Un copil de nici 2 ani a căzut de etajul 4, dar a supraviețuit. Incidentul a avut loc la Petroșani
07:42 - Volodimir Zelenski transmite că Ucraina va fi întotdeauna un stat independent şi nu va fi înfrântă: „Războiul ar fi putut fi oprit dacă lumea trata situaţia din Ucraina ca fiind situaţia sa”
07:13 - Cancelarul german Olaf Scholz susține că Rusia nu va câștiga războiul provocat în Ucraina: „Nu va fi nicidecum o pace dictată”
00:11 - Șeful de cabinet al lui Viktor Orban: Ungaria are nevoie de până la 4 ani pentru a renunţa la gazul rusesc
23:50 - CCR a declarat neconstituţională întreruperea termenului de prescripţie la momentul administrării de noi probe. Reacția ministrului Cătălin Predoiu
23:31 - Vasile Dîncu a explicat de ce nu i-a permis lui Gigi Becali accesul pe stadionul Steaua: „FCSB, ca să joace în Ghencea, ar fi trebuit să nu facă presiuni prin mass-media”
23:26 - Prețiosul „coif istoric cu diademă” recuperat de polițiștii argeșeni e, de fapt, o jucărie
23:00 - Vasile Dîncu: Am finalizat pachetul privind securitatea naţională / Cel mai trist moment e când sunt obligat să semnez foarte multe demisii din sistemul militar (VIDEO)