Lockdown inexplicabil în Coreea de Nord. Ordinul dat de la Phenian

Lockdown inexplicabil în Coreea de Nord. Ordinul dat de la Phenian
Imagine din Phenian, capitala Coreei de Nord. Sursă foto: Hepta - Zuma Press

Locuitorilor din Phenian, capitala Coreei de Nord, li s-a ordonat brusc să meargă acasă. Motivul concret nu e cunoscut, existând speculații privind „o carantină națională” sau „o problemă națională”. Nu e prima dată când se întâmplă acest lucru, autoritățile dând astfel de ordine când nivelul de poluare e extrem de ridicat.

Lockdown în Coreea de Nord

Site-ul NK News, care din Coreea de Sud analizează ce se întâmplă în nord, a transmis că oamenilor din Phenian li s-a ordonat brusc, în timpul după-amiezii, să se întoarcă acasă.

Astfel, s-ar fi format cozi la stațiile de autobuz și coloane de oameni care mergeau pe jos, grăbindu-se să ajungă acasă. Cei care se ocupă de muncile câmpului, în schimb, au fost văzuți în continuare lucrând, scrie Il Corriere della Sera, citată de Rador.

Informațiile și starea de fapt nu pot fi analizate din surse independente deorece ambasadele din Coreea de Nord sunt aproape goale de doi ani, de când au fost închise granițele cu China și Rusia, ca măsură anti-COVID.

Coreea de Nord nu a raportat cazuri de coronavirus

Asta deși, oficial, Phenianul nu a raportat niciun caz de coronavirus și nu a acceptat vaccinuri din străinătate, nici măcar cele oferite de chinezi. De altfel, Coreea de Nord și Eritreea sunt singurele țări din lume care nu au demarat o campanie de vaccinare anti-COVID.

Săptămâna trecută, linia de legătură feroviară cu China a fost iar închisă, din cauza unei reapariţiei coronavirusului în provinciile chineze de graniță Liaoning și Jilin.

Rodong Sinmun, un ziar din Phenian, continuă să ceară populației să poarte mască și să respecte măsurile de igienă pentru a opri COVID-19.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
19:34 - SUA va intensifica ajutorul militar oferit Ucrainei. Undă verde pentru sistemele de rachete cu rază lungă de acțiune, un moment de cotitură, potrivit experților
19:30 - Bogdan Aurescu a vorbit cu omologul turc despre aderarea Suediei și Finlandei la NATO. Ministrul român „a salutat dialogul Turciei cu cele două state, în vederea depășirii blocajelor”
19:10 - Ministrul rus de Finanțe a anunțat că Rusia are nevoie de resurse financiare uriașe pentru „operațiunea militară” din Ucraina
19:04 - Parchetul General, după ce prevederile referitoare la prescripţia răspunderii penale au fost declarate neconstituţionale: Va avea unul dintre cele mai grave efecte, afectând cvasitotalitatea infracţiunilor
18:36 - Bogdan Aurescu, discuții cu omologul polonez despre consolidarea NATO, aderarea Finlandei și Suediei la alianță și despre sprijinul pentru Ucraina
18:28 - Virgil Guran explică declarația despre lăutari și primari: A fost în spirit de glumă, că dacă vii cu discursuri plictisitoare, nu se uită nimeni la tine. Dacă vreți o să vă cânt și dumneavoastră (VIDEO)
18:27 - Alertă falsă cu bombă la o unitate de învăţământ din Bucureşti. Echipele de intervenţie au stabilit că nu există nicio situaţie periculoasă
18:17 - Avantajele și dezavantajele gătitului la cuptorul cu microunde
18:16 - Pericol la 60 km de România! O rachetă de croazieră rusească, deasupra Cernăuţiului!
18:00 - Marea Britanie impune companiilor de petrol și gaze o taxă excepțională după ce facturile la energie au crescut