Coreea de Sud: Primarul din Seul a fost găsit mort la câteva ore după ce fiica sa a raportat dispariția acestuia

Coreea de Sud: Primarul din Seul a fost găsit mort la câteva ore după ce fiica sa a raportat dispariția acestuia

UPDATE, 9 iulie, ora 19.30 –Primarul capitalei sud-coreene a fost găsit mort, vineri, anunță poliția din Seul, citată de koreaherald.com. Trupul lui Park Won-soon a fost descoperit pe Muntele Bukak, la câteva ore după ce fiica edilului a raportat dispariția acestuia. În acest moment, autoritățile din Coreea de Sud investighează cauzele morții primarului. Anchetatorii iau în calcul inclusiv ipoteza sinuciderii care, dacă s-ar confirma ar putea deveni unul dintre cele mai răsunătoare cazuri de acest fel din istoria recentă a țării.

Park Won-soon, primarul din Seul, capitala Coreei de Sud, a fost raportat, joi, dispărut de către fiica sa, autoritățile începând să desfășoare acțiuni de cautare.

Edilul, în vârstă de 64 de ani, și-a anulat programul oficial pentru joi și a anunțat că este bolnav la Primărie. Fiica sa a spus poliției că a plecat de acasă după ce a lăsat un mesaj criptic, „asemănător cu cel de adio”, potrivit Yonhap, agenția națională de știri, care a citat o sursă anonimă de poliție.

Fiica primarului a raportat dispariția la poliție după ce acesta nu s-a întors acasă

Când Park Won-soon nu s-a întors acasă după cinci ore, fiica lui a sunat la poliție.

Primarul din Seul, un oraș de 10 milioane de euro, este considerat în mare parte cel de-al doilea cel mai puternic oficial ales din Coreea de Sud după președinte. Park Won-soon, care își îndeplinește al treilea mandat, a fost adesea numit ca posibil candidat pentru a înlocui președintele Moon Jae-in, al cărui mandat unic de cinci ani urmează să se încheie în 2022.

Park este primarul orașului Seul din 2011. Ultimul său mandat se încheie în 2022.

Înainte de a deveni primar, acesta a fost un avocat proeminent pentru drepturile omului care a fondat cel mai influent grup de drepturi civile din țară, scrie nytimes.com.

În calitate de avocat, el a câștigat mai multe cazuri majore, inclusiv prima condamnare la hărțuire sexuală din Coreea de Sud. De asemenea, el a făcut campanii pentru drepturile așa-numitelor femei de confort, a sclavilor sexuali coreeni care au fost ademeniți sau obligați să lucreze în bordeluri pentru armata japoneză în timpul celui de-al doilea război mondial.

Un critic neobosit al inegalității, a fost un antagonist vocal al fostului președinte Park Geun-hye și a susținut mitinguri imense împotriva ei din centrul Seulului, care au condus la acuzarea și eliminarea acuzațiilor de corupție în 2017.

Park Won-soon a fost unul dintre cei mai agresivi lideri din Coreea de Sud în lupta împotriva coronavirusului, făcând o serie de demersuri municipale menite să cuprindă răspândirea acestuia, cum ar fi închiderea cluburilor de noapte. Seul a raportat doar 1.390 de cazuri în populația sa de 10 milioane.

Al doilea val de COVID-19 a izbucnit în Coreea de Sud

Coreea de Sud a înregistrat noi focare de COVID-19 vineri, fapt ce îi determină pe oamenii de știință să ia în calcul izbucnirea celui de-al doilea val al pandemiei de coronavirus.

Autoritățile au raportat un număr record de cazuri noi de COVID-19 în ultimele două saptămâni, anume 63 de pacienți infectați în ultimele 24 de ore.

Mai multe focare au fost detectate în afara capitalei Seul, care în luna precedentă concentrase cel mai mare număr de infectări.

Datele raportate joi şi publicate vineri de Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Infecţioase din Coreea (KCDC) confirmă un nou record de contagieri, după cele 67 înregistrate în data de 27 iunie.

Deşi cele mai multe dintre cazuri s-au înregistrat în Seul şi regiunea învecinată (28), şi alte oraşe au raportat contagieri asociate unor focare izbucnite recent. Oraşul Daegu (la o distanţă de 230 km sud-est de Seul) a raportat 13 noi cazuri, dintre care 10 cu transmitere locală. D Daegu şi provincia Gyeongsang de Nord concentrează 64% din totalul cazurilor înregistrate până în prezent şi asociate focarului izbucnit în rândul membrilor sectei religoase Shincheonji.