Coronavirus: Alţi 6 morţi de „febră” în Coreea de Nord. Care este bilanțul deceselor

Coronavirus: Alţi 6 morţi de febră în Coreea de Nord. Care este bilanțul deceselor
Sursă foto: Hepta - DPA Images

Coreea de Nord a anunţat marţi că a înregistrat şase noi decese din cauza „febrei”, potrivit agenţiei oficiale nord-coreene KCNA.

Astfel, ultimele date arată că bilanţul deceselor a ajuns la 56 de decese la câteva zile după ce Coreea de Nord a recunoscut că este lovită de pandemia de COVID-19, conform AFP.

 Alţi 6 morţi de „febră” în Coreea de Nord

Agenția KCNA a specificat că armata „şi-a desfăşurat de urgenţă forţele în toate farmaciile din Phenian şi a început să aprovizioneze cu medicamente”.

În ciuda faptului că s-a inițiat un lockdown la scară largă, bilanţul a urcat luni seara la 56 de morţi. Au fost înregistrate peste 1.483.060 de cazuri de „febră” şi 663.910 de persoane care se află sub tratament, potrivit agenţiei.

Liderul Kim Jong Un a criticat luni autorităţile sanitare pentru modul în care  gestionează pandemia, mai ales pentru faptul că farmaciile nu sunt deschise 24 din 24 de ore.

Potrivit raportului prezentat marţi de KCNA, „au fost luate măsuri urgente pentru a remedia imediat problemele din furnizarea de medicamente”, în special deschiderea non-stop a farmaciilor din capitala Phenian.

KCNA a anunțat marţi că eforturile sunt în curs de a educa masele despre „varianta invizibilă Omicron pentru a le oferi o înţelegere aprofundată a metodelor ştiinţifice de tratament şi a regulilor de prevenire a epidemiei”, conform Hotnews.ro.

Un tip de febră „s-a răspândit exploziv” în Coreea de Nord

Presa de stat din Coreea de Nord a anunțat că peste 187.000 de persoane cu febră sunt „izolate şi sub îngrijiri”. De asemenea, șase oameni au murit, unul fiind testat pozitiv la COVID.

„În prezent, până la 187.800 de persoane sunt izolate şi sub îngrijiri”, a transmis media de stat KCNA, citată de Agerpres.

KCNA a mai precizat că şase persoane febrile au murit, una dintre ele fiind testată pozitiv cu coronavirus, varianta Omicron.

„O febră a cărei cauză nu a putut fi identificată s-a răspândit exploziv în toată ţara de la sfârşitul lunii aprilie”, a mai spus agenția nord-coreeană.

Urmăriți B1TV.ro și pe