O febră „s-a răspândit exploziv” în Coreea de Nord: Șase persoane au murit și peste 187.000 sunt în izolare

O febră „s-a răspândit exploziv” în Coreea de Nord: Șase persoane au murit și peste 187.000 sunt în izolare
Sursă foto: Hepta - DPA Images

Presa de stat din Coreea de Nord a anunțat că peste 187.000 de persoane cu febră sunt „izolate şi sub îngrijiri”. De asemenea, șase oameni au murit, unul fiind testat pozitiv la COVID.

Un tip de febră „s-a răspândit exploziv” în Coreea de Nord

„În prezent, până la 187.800 de persoane sunt izolate şi sub îngrijiri”, a transmis media de stat KCNA, citată de Agerpres.

KCNA a mai precizat că şase persoane febrile au murit, una dintre ele fiind testată pozitiv cu coronavirus, varianta Omicron.

„O febră a cărei cauză nu a putut fi identificată s-a răspândit exploziv în toată ţara de la sfârşitul lunii aprilie”, a mai spus agenția nord-coreeană.

Prime cazuri de COVID-19 în Coreea de Nord

Informația vine în contextul în care, după un lockdown inexplicabil instituit recent, Coreea de Nord a anunţat primele cazuri de infectare cu coronavirus, fără a indica numărul exact.

Presa de stat a vorbit despre „o urgenţă naţională gravă” și „cel mai mare incident de urgenţă în ţară”.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a cerut un control mai strict la frontieră și închiderea completă a tuturor cartierelor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)