CORONAVIRUS | Bilanțul infectărilor, la nivel mondial, a depășit pragul de 30 de milioane. Peste 940.000 de pacienți cu COVID-19 din întreaga lume au decedat de la debutul pandemiei

CORONAVIRUS | Bilanțul infectărilor, la nivel mondial, a depășit pragul de 30 de milioane. Peste 940.000 de pacienți cu COVID-19 din întreaga lume au decedat de la debutul pandemiei

Numărul infectărilor cu noul coronavirus, la nivel mondial, a depășit pragul de 30 de milioane. De la începutul pandemiei de COVID-19 și până în prezent, peste 22 de milioane de persoane testate pozitiv au învins infecția și au fost declarate vindecate. Pe de altă parte, peste 940.000 de pacienți diagnosticați cu COVID-19 au murit de la debutul crizei sanitare și până în acest moment, potrivit datelor publicate pe site-ul UniversităţiiJohns Hopkins.

Peste 30 de milioane de cazuri de COVID-19 la nivel mondial

Din cele 30 de milioane de îmbolnăviri confirmate în toată lumea, cele mai multe au fost înregistrate în Statele Unite ale Americii. Peste 6,6 milioane de americani s-au infectat până acum cu SARS-CoV-2, bilanțul deceselor pe teritoriul american depășind 197.000.

Al doilea cel mai afectat stat din lume din punctul de vedere al cazurilor de contaminare este India cu peste 5,1 milioane de infectări. Aici, noul coronavirus a făcut peste 83.000 de victime de la începutul pandemiei și până acum. De altfel, India depășește record după record înceea ce privește numărul zilnic al cazurilor de infectare. În 24 de ore, aici au fost înregistrate 97.894 de noi îmbolnăviri, potrivit unui anunț făcut, joi, de Ministerul indian al Sănătăţii. În plus, cel puţin 1.000 de morţi asociate COVID-19 au fost înrtegistrate zilnic înIndiaîn ultimele două săptămâni.

Clasamentul negativ la nivel global este completat de Brazilia, unde peste 4,4 milioane de oameni s-au infectat, până acum, cu SARS-CoV-2. În statul sud-american, bilanțul deceselor a trecut de 134.000, Brazilia fiind, de altfel, țara care raportează al doilea cel mai grav bilanț al fatalităților, după SUA.

O situație foarte gravă este și în Rusia, unde autoritățile au anunțat până în prezent peste un milion de cazuri de COVID-19.

Sute de mii de infectări raportează și Peru, Columbia, Mexic și Africa de Sud.

Astfel, primele patru state din lume din punctul de vedere al contaminărilor contabilizează împreună peste 17,1 milioane de cazuri din cele 30 de milioane înregistrate la nivel mondial.

Spania și Franța, cele mai afectate state europene de pandemie, în acest moment

Pe teritoriul european, țara cea mai afectată de pandemie este Spania, unde peste 625.000 de persoane au fost testate pozitiv, până acum, pentru infecția cu noul coronavirus. Situația epidemiologică evoluează într-un ritm îngrijorător și în Franța, țară unde bilanțul îmboln[virilor a depășit 450.000.

De altfel, după o vară relativ liniștită, atât Spania, cât și Franța se confruntă, de câteva săptămâni, cu o creștere alarmantă a numărului infectărilor. Potrivit datelor publicate joi de Ministerul Sănătății de la Paris, 10.593 de noi cazuri de COVID-19 au fost confirmate în Franța în 24 de ore, un record zilnic de la debutul crizei sanitare. Recordulanteriora fost de 10.561 de cazuri noi într-o zi, înregistrat pe 12 septembrie. Creșterea bruscă este rezultatul unei rate mai mari de infecție, dar și a unei creșteri masive a testelor. Guvernul a făcut testarea COVID-19 gratuită, rezultând în cozi lungi la centrele de testare din orașele din Franța.

Situația cazurilor de COVID-19 în România

În ceea ce privește situația din România, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, joi, că în ultimele 24 de ore, la nivel național, au fost confirmate 1.679 de noi cazuri de infectare cucoronavirus, acesta fiind al doilea cel mai mare număr de infectări înregistrat în țara noastră, după recordul de 1.713 cazuri anunțat miercuri.

De la începutul pandemiei decoronavirusși până în acest moment, în România au fost înregistrate 108.690 de cazuri de persoane infectate cu SARS-CoV-2.Bilanțul victimelor, la nivelul întregii țări, a ajuns la 4.312.