CORONAVIRUS | Bill Gates: Pandemia nu se va încheia până la sfârșitul anului 2021, chiar și pentru cele mai bogate țări din lume

CORONAVIRUS | Bill Gates: Pandemia nu se va încheia până la sfârșitul anului 2021, chiar și pentru cele mai bogate țări din lume

Bill Gates consideră că pandemia de coronavirus nu se va încheia până la sfârșitul anului 2021, chiar și pentru cele mai bogate țări din lume, însă este optimist în ceea ce priveşte dezvoltarea tratamentului şi crede că pandemia va ajunge, în cele din urmă, la un sfârşit.

Bill Gates: Pandemia de Covid-19 nu se va încheia până la sfârșitul anului 2021

Miliardarul a declarat, într-un interviu citat de Business Insider, că este optimist în ceea ce priveşte dezvoltarea tratamentului pentru Covid-19 şi crede că pandemia va ajunge, în cele din urmă, la un sfârşit.

Cu toate acestea, el consideră că finalul acesta este încă la cel puțin un an distanță.

„Inovaţiile în ceea ce priveşte diagnosticarea, noile metode de tratament şi vaccinurile sunt de-a dreptul impresionante. Şi asta ma face să cred, că pentru ţările bogate, am putea, în mare, să punem capăt pandemiei până la finalul anului 2021, şi, până la finalul anului 2022, pentru ţările aflate în curs de dezvoltare”, a afirmat Bill Gates.

El a mai spus că lupta dintre Rusia şi China în a scoate cât mai repede un vaccin pe piaţă ar putea fi periculoasă. Gates se teme că dozele ar putea fi administrate oamenilor înainte ca antidotul să fie sigur şi spune că autoritatea din SUA nu va permite astfel de scurtături.

„Probabil avem nevoie de trei sau patru luni – indiferent de situație – din datele de faza 3, doar pentru a căuta efecte secundare”, a spus Gates, adăugând că „FDA (Food and Drug Administration, n.r.), în conformitate cu creditul lor, cel puțin până acum, se lipește de a cere dovada eficacității”.

Bill Gates: „Ar putea fi nevoie de „un număr incredibil de mare” de doze de vaccin pentru a elimina virusul”

Fondatorul Microsoft este de părere că ar putea fi nevoie de „un număr incredibil de mare” de doze de vaccin pentru a elimina virusul COVID-19.

Acesta a mai precizat că restricţiile au ajutat foarte mult la combaterea răspândirii virusului, însă relaxările, în opinia sa, nu au venit la momentul potrivit.

„Deschiderea barurilor în contextul susţinerii economiei versus riscul de infectare. O mulţime de strategii de acest fel au fost greşite”, a declarat Bill Gates, care a făcut apel la distanțarea socială, purtarea măştii de protecţie şi, evident, găsirea unui vaccin eficient.

Dealtfel, fundaţia lui Bill Gates a donat 300 de milioane de dolari pentru a sprijini combaterea pandemiei.

Bill Gates critică testele PCR pentru diagnosticarea Covid-19 din Statele Unite

Bill Gatesa criticat testările pentru depistarea noului coronavirus de tip SARS-CoV-2 efectuate în Statele Unite ale Americii, co-fondatorul Microsoft declarând că cele mai multe dintre testele PCR pentru depistarea virusului Covid-19 sunt ”bani aruncați” din cauză că durează prea mult până vin rezultatele.

„Acel test este o risipă. Iar acele acele statistici despre cât de mult testăm, majoritatea dintre ele sunt o risipă”, a declarat Bill Gates, afirmând că este ”o nebunie” faptul că trebuie să plătești pentru rezultate de teste care durează mai mult de trei zile, chiar și o săptămână.

În cele din urmă, fondatorul Microsoft a făcut un apel ca persoanele suspecte de infecția cu Covid-19 au nevoie să primească rezultatele mai repede pentru a putea ”să-și schimbe comportamentul astfel încât să nu mai infecteze alți oameni”, a spus el.

”Un lucru simplu, în această nebunie, ar fi să nu se deconteze niciun test la care rezultatele vin după mai mult de 24 de ore”, a mai menționat acesta.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
10:04 - Billie Eilish: A fost dureros să mă maturizez în văzul publicului
10:02 - Preoți falși pe rețelele de socializare: erau contactați de persoane vătămate cărora le promiteau că pot rezolva orice problemă în schimbul unei sume de bani. Prejudiciul se ridică la 80.000 de lei
09:59 - Motivul pentru care Simona Halep a ales să plece din țară înaintea procesului de dopaj: „Vrea să îngroape trecutul”
09:53 - ANPC amână detalierea informațiilor din meniurile restaurantelor până în martie 2023. Horia Constantinescu: Am hotărât să amânăm până după ce va fi implementată noua cotă TVA (VIDEO)
09:45 - La ce metodă inedită a apelat Neymar pentru a evita o nouă accidentare. Ce le-a promis jucătorilor sud-coreeni
09:38 - Momentul în care un blindat rusesc sare în aer în urma declanșării unei mine antitanc: imaginile apărute în mediul online sunt filmate chiar de vehiculul din spate
09:36 - Cruzime fără limite: Un deputat rus propune trimiterea câinilor fără stăpân ca atacatori sinucigași în Ucraina
09:32 - Vernisajul expoziției de pictură și desen „Orice drum e un ocoliș” de la Galeria Română are loc marți, ora 19
09:28 - Spitalele de copii din România, pline din cauza virozelor. Medic: „Nu a mai fost niciodată un asemenea val de complicații”
09:12 - Brazilienii, făcuți praf de un fost mare fotbalist pentru dansul de la Cupa Mondială: „Nu-mi vine să cred la ce asist. Parcă m-aș uita la «Dansez pentru tine»”