CORONAVIRUS: Croația va obliga angajații din domeniul sanitar să prezinte dovada vaccinării sau a testării

CORONAVIRUS: Croația va obliga angajații din domeniul sanitar să prezinte dovada vaccinării sau a testării
Foto: Facebook / RO Vaccinare

Croația va obliga începând de săptămâna următoare angajații din domeniul sanitar să prezinte dovada vaccinării sau a testării împotriva COVID-19. Certificatele COVID-19 vor fi solicitate începând din 4 octombrie şi pentru pacienţii care nu necesită tratamente de urgenţă.

Croaţia va impune începând de săptămâna viitoare tuturor angajaţilor din sănătate şi din sectorul asistenţei sociale să se vaccineze împotriva noului coronavirus sau să prezinte rezultate negative la teste COVID-19, a anunţat marţi ministrul Sănătăţii din această ţară, relatează Reuters.

„Celor care nu vor să se vaccineze sau să se testeze şi care nu au trecut prin boală nu li se va permite să vină la locurile lor de muncă şi ei nu vor putea să îşi câştige salariile”, a anunţat Vili Beros, ministrul croat al Sănătăţii, citat de postul public de televiziune din Croaţia.

Croaţia a raportat 1.061 de cazuri noi de COVID-19 şi opt decese asociate acestei maladii.

Numărul infectărilor a crescut în ultimele săptămâni în această ţară. În prezent, în Croaţia există 7.100 de cazuri active, iar 738 de persoane sunt spitalizate/

Ultima oră
17:51 - Premierul desemnat propune un armistițiu pe scena politică. Nicolae Ciucă: Este soluția pentru ieșirea din această criză / A doua încercare de formare a Guvernului se lovește de un blocaj sever
17:36 - Adriana Trandafir nu mai rezistă presiunii de la Asia Express. Concurenta nu se oprește din plâns
17:35 - Florin Cîțu: PSD și USR trebuie să facă și fapte / Un armistițiu nu se face între prieteni, ci între inamici. Dacă fiecare partid vrea să își vadă interesul electoral, nu vom ajunge la o concluzie (VIDEO)
17:24 - Mitică Dragomir, scandal în direct, cu un jurnalist: „Bă nenorocitule, bă nesimțitule!”
17:24 - UE sprijină Republica Moldova pentru a face față în problema aprovizionării cu gaze. Ursula von der Leyen: Experții noștri sunt pe teren pentru a ajuta la rezolvarea situației
17:24 - Florin Cîțu: Nicolae Ciucă a cerut PSD și USR un armistițiu politic. Partidele să susțină un guvern minoritar PNL – UDMR, pe termen limitat (VIDEO)
17:02 - Valeriu Gheorghiță anunță maraton de vaccinare la fiecare sfârşit de săptămână, în București, până la finele anului. Lista centrelor (VIDEO)
16:56 - Andreea Esca nu mai zâmbește. Ce o macină
16:43 - Managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași cere ca medicamentul antiviral Favipiravir să fie eliberat cu circuit deschis, în farmacii: „Va duce la reducerea numărului de internări”
16:42 - Un șofer de autocar a spulberat barierele de la o trecere la nivel cu calea ferată, în Prahova (VIDEO)