CORONAVIRUS | Epidemiologul Anthony Fauci acuză China de dezinformare în privința transmiterii virusului între oameni

CORONAVIRUS | Epidemiologul Anthony Fauci acuză China de dezinformare în privința transmiterii virusului între oameni

Epidemiologul Anthony Fauci, expertul în boli infecţioase care îndeplineşte rolul de consilier al preşedintelui Donald Trump în probleme legate de COVID-19, acuză oficialităţile chineze că nu ar fi fost transparente în privinţa informaţiilor legate de transmiterea virusului de la om la om, scrie New York Post.

„Cred că autorităţile chineze care nu le-au permis oamenilor de ştiinţă să vorbească cât mai deschis şi mai transparent au adus deservicii”, a precizat acesta, punctând că a existat un interval de timp în care informaţii importante nu au fost oferite „la momentul potrivit”.

China, acuzată de dezinformare

Anthony Fauci a mai adăugat că, inițial, regimul de la Beijing a susţinut (timp îndelungat) că transmiterea virusului se face de la animal la om şi că „nu prea exista deloc transmitere de la om la om”.

„Au susţinut acest lucru câteva săptămâni la rând. Iar apoi a devenit foarte clar că, atunci când oamenii de ştiinţă au putut vorbi despre asta, exista de fapt o transmitere într-adevăr foarte eficientă de la om la om”, a concluzionat Fauci.

Însuși președintele american,Donald Trump, a acuzatChina,în repetate rânduri, pentru propagarea virusului, declarând că Beijingul ar fi putut opri epidemia înainte ca aceasta să se extindă la nivel global, menționând că administraţia sa realizează „investigaţii serioase” asupra evenimentelor.

„Facem investigaţii foarte serioase. Suntem nemulţumiţi de China. Credem că boala ar fi putut fi stopată la sursă. Ar fi putut fi oprită rapid şi nu s-ar fi răspândit în lumea întreagă. Nu au fost daune doar în SUA, ci în lumea întreagă. Nu vom uita niciodată aceşti oameni care au fost sacrificaţi din cauza unei incompetenţe sau poate a altceva, într-un moment în care ei ar fi putut proteja lumea „, a declarat Trump într-o conferinţă de presă de la Casa Albă, notează Reuters.

De asemenea, Președintele SUA a discutat cu premierul australian Scott Morrison, cu preşedintele Franței, Emmanuel Macron şi cu cancelarul german Angela Merkel, despre lansarea unei anchete internaţionale cu privire la pandemia care a infectat peste 7 milioane de persoane la nivel global.

Anthony Fauci, despre al doilea val de COVID-19

Epidemiologul anunţă al doilea val de coronavirus, pe care îl consideră „inevitabil”. Acesta se așteaptă la o „toamnă rea şi o iarnă rea”, precizând că „nu există nicio şansă să fim cruţaţi”.

„Virusul va decide pentru noi. Este imprevizibil. Totul depinde de modul în care vom reacţiona în toamnă, de eficienţa cu care noi, ca societate, vom reacţiona la inevitabila epidemie care se va (re)produce”, a declarat acesta.

Și Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor avertizează că un al doilea val deCOVID-19ar putea lovi SUA la iarnă, în același timp cu sezonul gripei.

„Există posibilitatea ca asaltul virusului asupra națiunii noastre în iarna viitoare să fie chiar mai dificil decât cel pe care tocmai l-am trecut. Vom avea epidemie de gripă șicoronavirusîn același timp”, a declarat directorul CDC, Robert Redfield, citat deThe Guardian.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)