CORONAVIRUS | În ce constă terapia cu oxigen concentrat de care beneficiază ministrul Culturii francez, Roselyne Bachelot

CORONAVIRUS | În ce constă terapia cu oxigen concentrat de care beneficiază ministrul Culturii francez, Roselyne Bachelot
Foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Ministrul Culturii din Franța, Roselyne Bachelot, a fost internată miercuri, după ce a fost testată pozitiv pentru coronavirus, și a fost plasată sub „terapie cu oxigen concentrat”.

Declarată pozitivă pentru Covid-19 sâmbăta trecută și internată miercuri , ministrul Culturii a transmis pe Twitter joi, asigurând urmăritorii că a fost „îngrijită de medici excepționali” și că ar fi fost plasată sub „terapie cu oxigen concentrat”.

La BFMTV, Bruno Megarbane, șeful serviciului de resuscitare medicală și toxicologică de la spitalul Lariboisière, din Paris, a explicat în ce constă acest tratament.

„Aceasta nu este o terminologie științifică, dar cel mai probabil desemnează oxigen cu debit foarte mare. Aceasta înseamnă că situația doamnei Bachelot s-a deteriorat ușor, în orice caz oxigen la debitul obișnuit la care suntem obișnuiți cu o mască care furnizează 10-12 litri pe minut de oxigen nu mai pare suficient pentru a permite oxigenarea sângelui său din cauza insuficienței sale respiratorii de către Covid-19 ”, începe el.

Pentru a compensa această lipsă, este necesar să se „efectueze oxigenarea cu debituri foarte mari, care pot ajunge până la 70 de litri pe minut”, aproape „în oxigen pur, fără a se proceda totuși la intubație și, prin urmare, la un început- sus. coma artificială a pacientului. „

În detaliu, această terapie „relativ nouă” este „foarte bine tolerată” de către pacienți. „Dovada este că doamna Bachelot poate coresponda cu dvs. prin telefon și ne poate scrie mesaje.”

„Este o canulă care va fi plasată la nivelul nărilor, care va livra aceste fluxuri foarte mari de oxigen care sunt destinate să depășească această insuficiență respiratorie acută fără a merge spre intubație. S-a înrăutățit mai mult, este nivelul dinaintea intubației. În timp va fi necesar să se procedeze la o anestezie generală și la montarea pe un respirator artificial, lucru pe care nu-l sperăm deloc „, descrie din nou Bruno Megarbane.

Pentru acest specialist, starea de sănătate a lui Roselyne Bachelot este încurajatoare pentru moment și nu prezintă nicio îngrijorare.

„Pentru moment situația este destul de liniștitoare, vom spune. Mulți pacienți care sunt internați la noi în terapie intensivă sunt tratați prin aceste modalități și nu ajung să fie intubați și ventilați. În prezent, aproximativ 35% dintre pacienții aflați în terapie intensivă se află sub aceste tipurile de procese de oxigenare cu flux mare și o foarte mare majoritate a acestora ajung să se îmbunătățească fără intervenție suplimentară „, continuă el.

Bruno Megarbane explică în continuare că această terapie sprijină din ce în ce mai mult pacienții cu Sars-CoV-2.

Ca un prognostic final, șeful serviciului estimează că spitalizarea lui Roselyne Bachelot ar putea dura în total zece zile, așa cum a fost cazul lui Boris Johnson în urmă cu câteva luni.

Urmăriți B1TV.ro și pe