Coronavirus în lume. SUA a depășit pragul de șase milioane de îmbolnăviri

Coronavirus în lume. SUA a depășit pragul de șase milioane de îmbolnăviri
sursa Foto: hepta.ro // Abaca Press / Utrecht Robin/ABACA

Statele Unite ale Americii (SUA nr.)au depăşit lunipragul de 6 milioane de cazuri recenzate de infecţie cu noul coronavirus de tip SARS-CoV-2 de la debutul crizei pandemice, conform unui bilanţ al Universităţii Johns Hopkins, transmite agenția de presă AFP.

Mai mult de 6 milioane de cazuri au fost înregistrate în Statele Unite

Numărul total al îmbolnăvirilor cu noul Covid-19 a ajuns, la nivel mondial, 25.513.318 potrivit datelor publicate deworldometers. Dintre acestea, 17.809.205 reprezintă cazuri de pacienți vindecați, în timp ce 852.495 de oameni și-au pierdut viața în contextul crizei sanitare.

Numărul persoanelor ce și-au pierdut viața din cauza virusului Covid-19 în SUA a crescut la 187.431, inclusiv medici și asistenți medicali, mai mult de două sute de de decese fiind înregistrate ieri.

Statele Unite au depăşit lunipragul de 6.000.000 de cazuri de infecție cu virusul ucigaș Covid-19, după ce în ultimele 24 de ore au fost raportate peste 17.000 denoi cazuri.

Conform celor mai recente rapoarte, Americaajunsă pe primul locîn topul celor mai afectate ţări de criza coronavirusului, a înregistrat6.189.570 de cazuri de contaminări cu Covid-19, dintre care2.572.058 sunt încă active.

După cele aproape 6,1milioane de cazuri ale Statelor Unite ale Americii, se pare căBraziliaeste țara cu cel mai mare număr de infecții înregistrate oficial la nivel mondial.

Braziliaare un nivel scăzut de testare

Braziliaeste cea mai mare țarădin America Latină și efectuează niveluri relativ scăzute de testare, ceea ce înseamnă că cifra reală a contaminărilor cu noul virus de tip SARS-CoV-2 este, probabil,semnificativ mai mare.

De asemenea, Mexico a raportat ieri 4.129de noi cazuri de infecție cu noul virus Covid-19. Epidemia a cauzat moartea a64.158 de pacienți, numărul total de cazuri de infectare a crescut la 595.841,inclusiv medici și asistenți medicali, 339de decese fiind înregistrate ieri.

Numărul de pacienți care și-au pierdut viața din cauza virusului Covid-19 în Marea Britanie a crescut în ultimele 24 de ore, și a ajuns la 41.501,în timp ce numărul de cazuri de contaminarea ajuns la 335.873.

La mijlocul lunii mai, în SUA au fost raportate 1.680 de decese care s-au înregistrat în numai 24 de ore. De asemenea,pe data de 29 iulie s-au înregistrat din nou peste 60.000 de cazuri de infectare într-o singură zi, după o uşoară scădere în ultimele două zile. Astfel, numărul total de cazuri de COVID-19 diagnosticate înStatele Unitedepăşeşte în prezent 6,18 milioane.

De la începutul pandemiei s-au înregistrat peste 187.431 de decese, cel mai ridicat bilanţ la nivel mondial.

Numărul de noi cazuri de Covid-19 a scăzut în ultimele săptămâni.

Având în vedere faptul că în ultimele trei săptămâni numărul de noi cazuri de Covid-19 a scăzut considerabil, preşedintele american, Donald Trump, care încearcă să obţină un nou mandat pe 3 noiembrie, a promis victorie totală contra pandemiei de coronavirus graţie unui vaccin din care ”sute de milioane de doze vor fi disponibile rapid”.

Ultima oră
00:08 - Olivia Steer, ironizată de Dana Rogoz: „A venit din nou acea perioadă specială a anului când port roz și când anunț femeile cât de importantă e prevenția”
23:52 - Ce spune Andreea Esca dacă fiica ei, Alexia Eram, ar avea o relație cu manelistul Tzancă Uraganul
23:48 - Rareș Bogdan: E o rușine că nu reușim să fim furnizori de materie primă, cereale, făină, carne / Economic, Florin Cîțu a făcut lucruri excepționale (VIDEO)
23:15 - Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: Nu sunt firmă de advertising
23:13 - Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)
22:18 - Florin Cîțu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție. Susțin testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale, pe cheltuială proprie”
22:07 - Ludovic Orban, despre Florin Cîțu: Eu sunt de 31 de ani în PNL și i-am votat și derogarea ca să candideze, iar lui nici nu i s-a uscat bine cerneala pe adeziune și hotărăște el când și cum iese din politică Ludovic Orban!? Nu îi e rușine un pic!? (VIDEO)
21:50 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis nu poate constituțional și moral să intervină în competiția internă a PNL. Nu e adevărat că relația mea cu președintele s-a răcit”