CORONAVIRUS | Închiderea frontierei între Canada şi SUA, prelungită până la 21 februarie

CORONAVIRUS | Închiderea frontierei între Canada şi SUA, prelungită până la 21 februarie
Foto: Pixabay

Premierul canadian Justin Trudeau a anunțat,marți, că a fost prelungită cu o lună, până la 21 februarie, închiderea frontierei între Statele Unite ale Americii (SUA) şi Canada pentru toate călătoriile neesenţiale.

„Aceasta este o decizie importantă, care va permite oamenilor de ambele părţi ale frontierei să fie în siguranţă”, a declarat oficialul.

Închiderea graniţelor Statelor Unite cu cei doi parteneri de liber schimb nord-americani, Canada şi Mexic, a fost decisă în martie şi prelungită în fiecare lună de atunci. Sunt permise doar comerţul cu mărfuri şi călătoriile considerate esenţiale, relatează AFP, citat de Agerpres.

„Guvernul nostru va continua să asigure securitatea canadienilor împotriva # COVID19 şi să îşi bazeze deciziile pe cele mai bune recomandări de sănătate publică disponibile”, a spus, la rândul său, ministrul Securităţii publice Bill Blair pe Twitter.

Canada: Record de infectări cu COVID-19 în Ontario

Canada se confruntă cu un nou val de infectări cu coronavirus. Quebec a devenit prima provincie care a interzis circulația pe timpul nopții timp de o lună, în încercarea de a stopa propagarea virusului.

Interzicerea deplasărilor între 8 seara și 5 dimineața, care a intrat în vigoare sâmbătă, face parte dintr-un plan de măsuri mai amplu anunțat de guvernul din cea mai întinsă provincie canadiană. Oricine va fi găsit pe stradă după ora 20:00 fără motive întemeiate riscă să primească o amendă cuprinsă între 1.000 și 6.000 de dolari.

Premierul din Quebec, Francois Legault, a declarat că dorește să ofere locuitorilor din provincie un „electroșoc” cu privire la situația critică din spitalele din Quebec, despre care a spus că sunt supraîncărcate cu pacienții cu COVID-19, cei mai mulți dintre ei persoane de peste 65 de ani.

În ciuda faptului că școlile, magazinele cu amănuntul și multe afaceri au fost închise încă din decembrie, infecțiile cu COVID-19 continuă să crească. Cel mai probabil, transmisia virusului se datorează întâlnirilor private și a petrecerilor organizate ilegal, spune oficialul.

Ultima oră
01:23 - Klaus Iohannis, la Adunarea Generală a ONU de la New York: România crede cu tărie că valorile democratice și o ordine internațională bazată pe reguli sunt fundamentale pentru un viitor mai sigur și mai bun (VIDEO)
00:00 - Ministrul Mediului a discutat cu Tiberiu Boșutar, activistul bătut crunt într-o pădure din Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur. Tanczos Barna: Sper să se facă lumină cât mai repede în acest caz
23:54 - Alertă la Călimănești. Trei persoane au ajuns de urgență la spital, după ce o mașină a căzut pe acostamentul căii ferate
23:38 - Octavian Berceanu: Nu am avut nicio discuție cu Florin Cîțu și Klaus Iohannis, deși mi-aș fi dorit / Baronii locali s-au obișnuit de 20 de ani să dicteze și am găsit o presiune enormă, dar am reușit să stopez presiunile politice
23:36 - USR PLUS, videoclip cu declarațiile premierului Florin Cîțu privind campania de vaccinare și valul 4: „Din minciună în minciună, campania de vaccinare a eșuat în România”
23:15 - Alexandru Rafila, despre paturile ATI: Cifrele au variat de-a lungul timpului în funcție de entuziasmul diverselor personalități politice. Numărul lor nu poate fi modificat substanțial, probabil că sunt circa 4.000 în total (VIDEO)
23:13 - Ionuț Dolănescu, decizie radicală. Sunt vizați soția și cei trei copii, dar și Maria Ciobanu
22:45 - Alexandru Rafila, despre dosarul DNA privind achiziționarea de vaccinuri: Probabil că plângerea penală vine dintr-o zonă apropiată de Vlad Voiculescu. Guvernul să facă public contractul, nu discutăm de rachete balistice (VIDEO)
22:29 - Ludovic Orban: Au fost unii colegi care m-au atacat mai rău ca cei din PSD / Florin Cîțu s-a schimbat după ce a decis să candideze la șefia partidului
22:22 - Vlad Voiculescu: Cel mai ușor pentru premier e să spună că altcineva este vinovat. Eu n-am mai văzut o țară în care campania de vaccinare să fie condusă de premier și de armată (VIDEO)