CORONAVIRUS| O companie românească a lansat aplicaţia care îi identifică pe cei care poartă sau nu masca de protecţie

CORONAVIRUS| O companie românească a lansat aplicaţia care îi identifică pe cei care poartă sau nu masca de protecţie
foto: Pixabay

Compania românească de IT StarByte a lansataplicația care identifică persoanele care nu poartă masca de protecție corect, pe nas și gură, în spațiile unde aceasta a devenit obligatorie, potrivit Agerpres.

Starbyte este o companie cu capital 100% românesc, prezentă pe piaţă din anul 2010. Conform dezvoltatorilor, aplicația este parte integrantă a 4Apply, fiind utilizată în special pentru procesul de preaprobare a creditelor online şi deschidere de cont.

Potrivit companiei, noua aplicaţie poate diferenţia persoanele care poartă mască de cele care nu o poartă, atenţionând atunci când cei din urmă nu se supun regulilor. Totul se întâmplă cu ajutorul algoritmilor de detecţie şi recunoaştere a feţei. În momentul în care camera surprinde o persoană care nu se conformează măsurilor anti-coronavirus, o notificare este trimisă administratorului.

În condiţiile înmulţirii alarmante a numărului de persoane infectate, nevoia de a identifica în timp real persoanele care nu poartă mască a devenit o necesitate, dar şi o obligaţie morală pentru organizaţiile care au spaţii tranzitate. Soluţia noastră le oferă şansa de a reacţiona prompt şi de a preveni posibile infectări şi suntem mândri că putem contribui în acest fel la limitarea răspândirii virusului”, a declarat Adrian Băcăianu, directorul companiei care a creat aplicația.